Sorting by

×

Sületlenség, hogy Orbán kamuzik! Megmondta, hogy “folytatja” és folytatja!

Aki eddig is el volt ájulva Orbán Viktor és kormánya teljesítményétől, azoknak nem ugrik görcsbe a gyomra, hogy mialatt Magyarországon napról napra drágább minden, az élelmiszerárak az egekben ,-és ez még csak a kezdet!- addig a vasárnap híre így estére, hogy Kassa Tóváros részében, 8,2 hektáros területen a magyar kormány támogatásával a következő két évben megépülhet a Kassai Labdarúgó Akadémia.

Sikerült!

Az FC Košice – amibe 2019 végén vásárolta be magát a Leisztinger Tamáshoz tartozó Arago Csoport – sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy sikerült megvásárolni a létesítménynek otthon adó földterületet, amin a magyar tulajdonú Slovak Sport Development s.r.o. finanszírozásában és beruházásában, a magyar kormány támogatásával valósul meg a projekt. 3 éve ez a hír így hangzott:

„Az Arago Csoport az elmúlt években nemcsak Magyarországon, hanem a környező országokban is kialakított egy jelentősebb befektetési portfóliót. A sport, azon belül is a futball ráadásul ismerős terep számunkra, hiszen nyolc éve az egyik legnépszerűbb magyar futballklub, a DVTK többségi tulajdonosai is vagyunk”

– idézte a cég közleménye Sántha Gergelyt, az Arago Holding ügyvezetőjét, aki hozzátette: kassai szerepvállalásukat több dolog is alátámasztotta, de leginkább a tulajdonostársaik elhivatottsága, a klub komoly hagyományai, valamint Kassa és vonzáskörzetének sportban rejlő lehetőségei miatt született meg a döntés.

„Miskolc és Kassa földrajzi közelsége, testvérvárosi volta, illetve közös kulturális és sportmúltja csak ráadás volt.”

– fogalmazott 2019-ben.

Stadionország terjeszkedik….

„A magyar tulajdonosok ráadásul hozzák magukkal azt a tapasztalatot, amit az új, modern, miskolci stadion üzemeltetése során eddig szereztek. Együtt dolgozunk azért, hogy a kassai futball ismét méltó legyen a korábbi sikereihez”

– mondta a klubvezető. (MTI)

Erre emlékeznek?

20211 októberében Szlovákiában komoly belpolitikai vihart kavart, hogy kiderült, a magyar kormány akár több ezer hektár szlovákiai termőföld megvásárlását is tervezheti.

Amelynek célja a kelet-közép-európai régióban termőföld vásárlása, megteremtve ezáltal a hazai (értsd magyarországi) mezőgazdasági vállalkozások nemzetközi terjeszkedésének alapjait

– olvasható a magyar kabinet határozatában. A határozat szerint a magyar külgazdasági és külügyminiszternek, Szijjártó Péternek az Eximbank Zrt. szakmai támogatása mellett kell kiválasztania az alapkezelőt, és azon keresztül létre kell hoznia a tőkealapot. Ennek keretösszege 400 millió euró, azzal, hogy annak 70 százalékát, 280 milliót a magyar állam a központi költségvetése terhére biztosít – írta a HVG. Akkor a magyar kormányfő jelezte szlovák kollégájának:

kérésére eláll a Termőföld Magántőkealap létrehozásának szándékától, és visszavonja a határon túli földvásárlási terveit.

… és erre?

2021 nyarán Szlovák sajtóértesülések szerint két épületet vett a Szijjártó-féle külügy Kassán, alku és bármiféle itthoni tájékoztatás nélkül – írja Facebook-oldalán a Momentum politikusa. Tompos Márton szerint a megvásárolt két épület, a Csáky-Dessewffy palota, illetve a helyben jól ismert Carpano kávézó otthona, egyaránt Kassa óvárosában található. Az új tulajdonosokat Miroslav Špak városi helyettes is bejegyezte, aki szerint jó üzletet kötöttek:

“könnyebb eladni, ha egy állam a vevő, amelynek szinte korlátlan lehetőségei vannak, és még a piaci érték fölötti vételárat is kifizeti”

– fogalmazott. A Startitup.sk nevű szlovák lap megkeresett egy ingatlanközvetítőt, aki szerint a magyar külügy által megvásárolt ingatlanok ára együttesen 3-4 millió euró, azaz 1-1,4 milliárd forint lehetett. Úgy fogalmazott:

“Nem szokványos, hogy az ingatlanokat a konzulátus megvásárolja. Az adás-vételt titokban tartották, de sok pénzzel rendelkeztek, és különféle épületek érdekelték őket Kassa központjában, nemcsak a Hlavná utcában.”

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.