Connect with us

Kerítésen innen

Sulyok Tamás emberi arca: az államfő meglátogatta Karsai Dánielt

Dr. Karsai Dániel: vereség Strasbourgban - Senki ne aggódjon, megyünk tovább!
Megosztás

Meglátogatta az ALS nevű halálos betegségben szenvedő, az eutanáziáért küzdő Karsai Dánielt otthonában Sulyok Tamás köztársasági elnök szerdán délelőtt. A találkozó tényét megerősítette a Magyar Hangnak Karsai ápolója, Márkovics Ákos, aki maga is jelen volt az eseményen.

Sulyok-gesztus

Több mint félórás beszélgetés volt Dani és a köztársasági elnök között, amely meghitt és jó hangulatban telt. Az államfő biztosította őt arról, hogy emberileg mellette áll

– mondta el a portálnak. Sulyok Tamás arról is beszélt, hogy Karsai Dánielnek a kegyelemi jogkörről szóló kérvényét is mérlegelni fogja, és erről a közeljövőben írásos választ ad.

„Dani nagyon örült a találkozásnak, megtisztelőnek tartotta, hogy az államfő otthonában látogatta meg, aki ráadásul egy régi ismerőse üdvözletét is átadta”

– tette hozzá Márkovics Ákos.

A kérvény….

Mint korábban beszámoltunk róla, az életvégi döntés jogáért küzdő Karsai Dániel alkotmányjogász, ügyvéd nemrég kegyelmi kérvénnyel fordult Sulyokhoz. Ebben azt kérte az államfőtől, tegyen nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában, hogy ne legyenek elviselhetetlen mértékű fizikai és mentális szenvedésnek kitéve. Korábban, még januárban Novák Katalin volt köztársasági elnök is fogadta Karsait, ám ahogy az alkotmányjogász felidézte,

„az ismert közéleti események elsodorták az akkor ígéretesnek indult párbeszédet is. Az ügy azonban mit sem vesztett jelentőségéből, ezért azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy folytassuk ott a párbeszédet, ahol Novák Katalinnal kényszerűen abbahagytuk”.

A kormánypárti többségű parlament egyébként napirendre se vette Karsai Dániel ügyét.

Szerző