Súlyos, tragikus üzemibaleset a dunaföldvári bioetanol üzemben

Súlyos baleset történt a dunaföldvári bioetanol üzemben, nagy mennyiségű mérgező gáz szabadult ki, mentők, mentőhelikopter is érkezett. Több sérült is van, de a vészjelző szirénák még nem szólnak. 

Az egyelőre nem tisztázott, hogy mennyi gáz került a levegőbe, de a legfrissebb információk szerint a város lakói nincsenek veszélyben- írja a Blikk

“Ezerrel” mentenek!

A DunaújvárosOnline információi szerint számos mentő és több mentőhelikopter van a helyszínen, tűzoltók is dolgoznak a dunaföldvári üzem területén.

Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere nem sokkal 11 óra előtt a következő videoüzenetet tette közzé:

Ma reggel üzemi baleset történt a dunaföldvári bioetanol üzemben. Egy hat köbméteres tartályban lévő 4500 liter hipóhoz hozzáöntöttek 400 liter salétromsavat, aminek hatására klórgáz szabadult fel és került a levegőbe. Az üzemben a kárelhárítás a gyár vegyészmérnökei és a katasztrófavédelem segítségével zajlik.

Két mérőkocsi méri a levegőben a klórgáz koncentrációt. több sérült van, őket az Országos Mentőszolgálat kórházba szállította, volt, akiket mentőhelikopterrel, illetve volt, akiket a helyszínen láttak el.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Dunaföldváron nem kellett lakosságvédelmi intézkedéseket bevezetni – mondta a polgármester, de ő azért a helyi oktatási intézményektől azt kérte, a gyerekeket ne vigyék ki a szabadba és most ne szellőztessenek. Ez csak egy ajánlás, amit várhatóan 11 óra körül vissza is vonnak.

Itt is a klór volt a bűnös

súlyos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük