Surányi: félő, hogy kimaradunk az EU-ból

Még akár négy-öt évig folytatható ez a gazdaságpolitika Magyarországon, csak közben legyen világos, hogy a régiós versenyben nem tudtuk tartani a helyünket – mondta Surányi György a G7-nek.

Csehország, Szlovákia és Lengyelország lényegesen jobb eredményeket ért el az elmúlt nyolc évben, viszont a 15 európai magországhoz viszonyítva hazánk relatív helyzete javult – mondta a G7 Beszélgetésekben Surányi György közgazdász, egyetemi tanár, az MNB volt elnöke. Utóbbi a déli országok alulteljesítésének köszönhető, ami azt is jelenti, hogyha már a jobban teljesítő Németországhoz vagy Ausztriához viszonyítunk, már semmiféle felzárkózást nem lehet kimutatni ebben az évtizedben.

A válság hatására a németek és a franciák belátták: az Európai Unió csak az egyre szorosabbra szőtt együttműködés mentén keveredhet ki az utóbbi fél évtized mély válságából. Erre nekünk is reagálnunk kell, választás előtt állunk. Ha kimaradunk az integráció belső köréből, annak lényegesen nagyobb lenne a politikai, társadalmi és gazdasági kockázata annál, amivel az euró bevezetése járna – mondta Surányi György a portálnak.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

(Forrás: G7, napi.hu)

Kapcsolódó:

A gazdasági kivándorlás országa lettünk Orbán miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük