„Sz… az élet”! – A MOK fehérvári szervezete videosorozata, amiben „segítenek” megelőzni az egészségügyiek kiégését

Kedves Orvosok, Nővérek, Ápolók! Ha eddig nem tudtátok, mi hiányzik, mi az, ami segít átvészelni ezeket a heteket, hónapokat, mi az, ami megkönnyíti a mindennapjaitokat, most majd megtudjátok. A Magyar Orvosi Kamara fehérvári szervezetének vezetője elárulja a tutit.

Sőt, nemcsak elárulja, meg is osztja veletek

„Sz… az élet” mottóval videó sorozatot rendelt, amelyben coachok beszélnek arról, mi a teendő, ha netán nem jól használjátok a mentális megküzdési képességeiteket, rosszul kezelitek a stresszt vagy nem vagytok elég tudatosak érzelmileg.

Ideje volna belátnotok, az nem mentség,

hogy olyan megfeszített munkát végeztek, mint még soha, mint ahogy az is gyenge kifogás, hogy egymás után halnak meg azok a betegek, akik néhány napja még a saját lábukon mentek be a kórházba. Világjárvány? Állandó életveszély? Kifizetetlen csekkek? Szavakkal leírhatatlan kimerültség? Ugyan már! Ezekkel mind meg tudtok küzdeni…

Feltéve, ha szorgalmasan végig nézitek a sorozatot, megtanuljátok mindazt, amit a szakértők mondanak és begyakoroljátok az általuk javasolt technikákat.

Ez nem vicc. Sajnos, nagyon is komoly!

Megnéztem az első darabkát. És – csak hogy stílszerű legyek – amint azt a Maszkban mondták, eldobtam az agyamat. A kedvesen mosolygó coachok szpojlerezték a sorozatukat. Céljuk

„megmutatni, hogy bármit hoznak elénk a mindennapjaink, a mi döntésünkön múlik, hogy meglássuk benne, hogy SZÉP AZ ÉLET!”

Azt hiszem, ezek az emberek más mozit néznek.

Vagy ha nem, akkor bizony ők szorulnak mielőbbi szakszerű segítségre.

Nem kell a lélektan nagydoktorának lenni ahhoz, hogy tudjuk, a kiégés hátterében – egyebek mellett – a külső és belső elvárásoknak való túlzott megfelelés áll. Ezzel a videósorozattal nem kevesebbet üzen a MOK helyi értéke a csatatéren dolgozóknak, mint hogy akaratgyenge, döntésképtelen emberek vagytok, ha a jelen helyzetben nem ismeritek fel, hogy az élet szép.

Kedves Orvosok, Nővérek, Ápolók!

Üzenem Nektek, igenis jogotok van úgy dönteni, hogy SZ@R AZ ÉLET!

(A személyes kedvencem: „Tudnunk kell, érzelmileg milyen zajlás van bennünk, hogy tudjuk ezeket jól menedzselni!”)

Forrás

<<< Friss hírek! >>>

magamét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest