FRISSÍTVE!!!! Szabad ország, szabad egyetem -Tüntetés élőben

Indul az önszerveződő hallgatói csoport tüntetése a tanszabadságért. A szervezők a tanulás és a kutatás szabadságáért aggódókat hívták a Fővám térre, ahonnan a menet indul. “Küldjünk egy határozott és egységes üzenetet Magyarország kormányának: nem nézzük tovább tétlenül az akadémiai szabadságot ért támadásokat!”

Frissítés!

T.G.M megkezdet beszédét.

A mintegy 3 ezer fős tömeg hamarosan eléri a Kossuth teret, ahol Tamás Gáspár Miklós beszél majd. A szervezők azt ígérik, hogy egy hétig, azaz december 1-ig, -ameddig a kormánynak alá kellene írnia a CEU működéséhez szükséges szerződést-, nem tágítanak.

Indul a menet

https://www.facebook.com/magyarinfo/videos/371905620211190/

A követelések:

1.) Írja alá a CEU-szerződést!
2.) Szüntessen be minden felsőoktatási és kutatási cenzúrát!
3.) Biztosítson minőségi, hozzáférhető, független és megfelelően finanszírozott oktatást és kutatási lehetőséget!

Térfoglalás és szabadegyetem

“A tudomány és az oktatás szabadságáért folytatott szombati tüntetés után sem hagyjuk el a Kossuth teret, sőt, elfoglaljuk azt! A rá következő héten szervezzük meg a Szabad Egyetem programsorozatot. Ingyenes előadásokat, beszélgetéseket tartunk és kifejezzük szolidaritásunk egészen december elsejéig – ami a kormány és a CEU között megkötendő megállapodás határideje, hogy a CEU Magyarországon maradhasson. A téren alvók biztonságának, egészségének és melegének érdekében adományokat is elfogadunk.”

Orbán hadjárata a szabad és kritikus gondolkodás ellen nem a CEU vegzálásával kezdődött és nem is azzal fog véget érni -állítják a szervezők.

Kapcsolódó

Kovács Zoltán: mi köze a tanszabadsághoz a CEU-nak?

Kádárék még rájöttek, hogy a tehetségek teljes elnyomása, maga az országhalál

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük