14 órára hirdettek gyülekezőt, a Fővám térre, a Corvinus Egyetem elé, majd az ELTE BTK és a CEU érintésével vonulnak a résztvevők az MTA székháza elé. 

„Palkovics miniszter olyan törvénytervezetet készít elő, amely az MTA közgyűlési határozatainak ellenére önkényesen, szakmai indokok nélkül szakítaná el az Akadémia kutatóhálózatát, az akadémiai vagyont pedig de facto államosítaná. Ez rablás, a szellemi és anyagi erőforrások kisajátítása. A minisztérium a kutatóintézeteket új intézményhálózatba terelné, amely kormányzati többségű irányítótestület vezetése alatt működne a jövőben. Ez a lépés a mindenkori kormánytól független akadémiai kutatóhálózat és egyben az autonóm kutatási tevékenység végét jelenti Magyarországon. Ne hagyjuk, hogy a tudomány szabadsága (is) elvesszen!”

– írták az esemény meghívójában.

- Hirdetés -

Tüntetés az MTA és a tudomány szabadságáért

Tüntetés az MTA és a tudomány szabadságáért

Gepostet von Magyar Hang – A Túlélő Magazin am Sonntag, 2. Juni 2019

Fél három után már több mint ezren lehetnek a helyszínen, a demonstrálók között ott van Pálinkás József volt MTA-elnök is. Délután kettőkor pont leszakadt az ég, az eső elől a tömeg a Corvinus oldalába igyekszik behúzódni.

Tapsot a lelkes tömegnek

– mondta az egyik szervező, aki a tudomány és az MTA szabadságának fontosságáról beszélt. A menet terv szerint háromkor indul majd az ELTE felé, először a CEU-hoz, majd az MTA épületéhez.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét