Szabálytalan maszkviselés miatt bezáratott a rendőrség egy budapesti élelmiszerboltot

Bekeményítettek a rend éber őrei, az a döntés született, hogy elég a dumából, megérett a helyzet a bemutató szigorra. Végül is erőből ért a magyar?

Szabálytalanul viselte a maszkot

egy budapesti, XX. kerületi élelmiszerbolt öt alkalmazottja, ezért a rendőrség 3 napra bezáratta az üzletet – erősítette meg az MTI információját az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd este.

Gál Kristóf emlékeztetett: hétfőtől lépett hatályba a maszkhasználat szigorítására vonatkozó jogszabály, amellyel összhangban a rendőrség is fokozta az ellenőrzései számát.

Többször ellenőrzik a szabályok betartását és súlyosabb szankciókat szabnak ki a szabályszegőkre

– mondta.

A stadiont is bezárathatja a rendőr?

Látja maga előtt a képet, ahogy a kormány szerint teljesen biztonságos meccsen egy-egy gól felett ült öröm-, vagy bánatfelugrálás közepette megjelenik a “szerv” és kiküldi a játékosokat, meg a szurkolókat, majd lelakatolja a stadiont?

A jogszabály kereskedelmi hatósági jogkörrel is felruházta a rendőrséget, amelynek értelmében akár be is zárathat olyan üzleteket, szórakozóhelyeket, vendéglátóhelyeket ahol nem tartják be a védelmi intézkedéseket.

A rendőrök kedd délután ellenőrizték a XX. kerületi élelmiszerüzletet,

ahol már a maszkviselés betartásának szabályainak ellenőrzésére hivatott biztonsági őr is az állára húzva viselte a maszkot

– számolt be a szóvivő az esetről. Hozzátette:

a húspultnál két férfi alkalmazott, valamint a zöldségpultnál két női alkalmazott szintén szabálytalanul hordta a maszkot. Az intézkedő rendőrök azért, mert egyidejűleg több munkaállomáson sem tartották be a szabályokat az alkalmazottak, úgy értékelték, hogy ez felveti az üzemeltető felelősségét is, ezért a legszigorúbb szankciót alkalmazták és 3 napra bezáratták a boltot .

<< A Városi Kurír legfrissebb hírei >>

Zsebre (is) megy!

Gál Kristóf beszámolt arról is, hogy a boltbezárás mellett

mind az öt alkalmazottat fejenként 25 ezer forintos helyszíni bírsággal sújtották.

Az MTI úgy tudja, hogy egy CBA-üzletet zárattak be

A rendőrség a jövőben is hasonló ellenőrzéseket hajt végre azokon a helyszíneken, ahol a maszkviselés kötelező, és

hasonló szabálytalanság esetén hasonló bírságokra számíthatnak a szabályszegők.

operatív törzs

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük