Szabó Szabolcs: hova tűnt Áder János? Nem a személye hiányzik, hanem a mindenkori köztársasági elnök!

Nem Áder személye hiányzik, de a köztársasági elnöknek lennének feladatai egy ilyen helyzetben – hívta fel a figyelmet Áder János eltűnésére a független országgyűlési képviselő.

Aki érti, tudja, ossza meg velünk: Mi van Áder Jánossal?

“Egyre több a korlátozás, egyre több türelemre és megértésre van szükség mindenki részéről. Most fontos megértenünk, hogy a korlátozások értünk vannak.

Én csak egy dolgot nem értek ebben az egészben: hova tűnt Áder János?

Nem a személye hiányzik, hanem a mindenkori köztársasági elnöknek lennének feladatai egy ilyen helyzetben.”

-kérdezte közösségi oldalán a képviselő.

Háttér….

A március 15-ei beszédet leszámítva Áder egyszer sem szólalt fel, noha – ahogy az Index fogalmaz – az

„ország a feje tetejére állt.”

A cikkből az derül ki, hogy Áder a lehetősége szerint továbbra is sokat dolgozik, talán emiatt nincs ideje a koronavírussal foglalkoznia, de az is lehetséges, hogy nem tartja fontosnak, hogy beszéljen a problémáról.

A Köztársasági Elnöki Hivatal a következőket válaszolta: az elmúlt hetekben Áder János

„Magyarországra akkreditált nagyköveteket fogadott bemutatkozó látogatáson, nemzeti ünnepünk alkalmából részt vett az ünnepélyes zászlófelvonáson, és üzenetet mondott a közszolgálati televízió csatornáin, illetve tábornokokat nevezett ki.”

“A köztársasági elnök mindezek mellett folyamatosan ellátta és ellátja az alaptörvény által rá rótt azon feladatokat, melyek a jogalkotással, állampolgári ügyekkel, kegyelmi kérvényekkel kapcsolatosak”

– tették hozzá.

Ezentúl:

 • a koronavírus miatt Áder külföldi programjait lemondták, diplomáciai látogatásait később pótolja.
 • de több hazai programját is törölni kellett
 • nem adta át például a Kossuth- és Széchenyi-díjakat
 • de elmaradt egy klímaelőadása a kecskeméti Neumann János Egyetemen, és a Magyar-Lengyel Barátság Napja rendezvényeit se tartották meg Csepelen.

Az Index felidézte, hogy

a feltűnően csendes Áder János osztrák, lengyel, cseh, vagy szlovák kollégája ezekben a napokban több alkalommal is a nyilvánossághoz fordult, és beszélt a koronavírusról.

figyu

Egy hozzászólás itt: “Szabó Szabolcs: hova tűnt Áder János? Nem a személye hiányzik, hanem a mindenkori köztársasági elnök!

 • Avatar
  2020.03.30 - 11:13
  Közvetlen hivatkozás

  Nyugodj le haver előkerül ha szükség lesz rá. Még ma este, vagy holnap délután biztosan. Akkor meg az lesz a soros vaker hogy már megint beavatkozott, igaz?? Ja és a köztársasági elnök hivatali ténykedését jogszabály rögzíti és szabályozza. Te ezt nem tudtad?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük