Szabó Tímea: megbukott a gyűlöletkeltő kampány

A Párbeszéd társelnökének értékelése szerint optimizmusra ad okot a magas választási részvétel, azt mutatja, „Orbán Viktorék gyűlölet- és félelemkeltő kampánya megbukott”.

Sokan szeretnének végre békés országban élni

Szabó Tímea vasárnap este az MSZP-Párbeszéd újbudai eredményváróján újságíróknak nyilatkozva azt mondta, nagyon sokan vannak az országban azok, akik változást akarnak és egy békés országban akarnak élni.

A Párbeszéd társelnöke közölte, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének vezetésével pontosan ezt ígérték.

Az a legfontosabb, hogy kormányváltás legyen

Azt ígérték ennek az országnak – mondta –, hogy olyan békés, gyarapodó közösséget építenek, ahol az egyrészt a valódi problémákra koncentrálnak – az egészségügyre, az oktatásra, az alacsony bérekre és nyugdíjakra –, másrészt az ígéreteket valóra is váltják. Meg tudjuk mutatni az embereknek, hogy a politika jelenthet olyan szolgálatot, amely mindenkinek jólétet és gyarapodást hoz – hangoztatta.

Az eredményt illetően Szabó Tímea nem kívánt jóslásokba bocsátkozni. Úgy fogalmazott: „jó eredményre számítunk. Itt most a legfontosabb az, hogy kormányváltás legyen és erre a részvételi adatok alapján meg is van az esély”.

Szabó Tímea szerint azt még nem lehet tudni, kinek a mozgósítása volt hatékonyabb, de úgy vélte, többen vannak azok, akik változást akarnak. A felmérések azt mutatták, hogy már nemcsak az ellenzéki szavazóknak, hanem a Fidesz-szimpatizánsoknak is végtelenül elege van abból a gyűlöletkeltésből, amit Orbán Viktorék folytattak – mondta.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük