Szabó Tímea nagyon kiakadt: Selmeczi Gabriella és fideszes társai szabotálják az operatív törzs parlamenti meghallgatását!

“A múlt héten jelentettem be, hogy Korózs Lajossal közösen kezdeményezzük, hogy a parlament Népjóléti bizottsága soron kívül kérjen tájékoztatást az operatív törzstől a járványhelyzettel kapcsolatban” – írta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője közösségi oldalán.

“Szégyen!

A helyzet sajnos magáért beszél. Egy hónapja még naponta 10 ember halt meg, tegnap már 80-an hunytak el koronavírusban. Egy hónap alatt a nyolcszorosára ment fel a napi halálozás.

A kormány saját számítása szerint karácsony előtt napi 300(!) embert veszíthetünk el a járvány miatt.

Persze nem az erőn felül dolgozó orvosok és ápolók hibájából történik mindez, hanem azért, mert Orbán Viktor semmibe veszi az emberek életét, egészségét, és semmilyen érdemi intézkedést nem hajlandó hozni a járvány megfékezése és az emberek biztonsága érdekében.

 

A helyzet súlyosságát valószínűleg maga az operatív törzs is érzékelte,

hiszen Müller Cecília, a Belügyminisztérium, az EMMI és a Külügyminisztérium is igent mondott a Népjóléti bizottság meghívására.

Tegnap viszont Selmeczi „csak” Gabriella, Nacsa Lőrinc és fideszes bizottsági társaik úgy döntöttek: ők mégiscsak megakadályozzák, hogy az operatív törzs tájékoztassa az embereket a járvány várható alakulásáról és a remélhetőleg várható intézkedésekről. Este ugyanis levelet küldtek a bizottságnak, amelyben azt írják, hogy a bizottság Fidesz-KDNP-s

„képviselői által alkotott többség egyéb kötelezettségek miatt… az ülésen nem tud részt venni”.

Milyen érdekes!

Vajon mik lehetnek azok az egyéb kötelezettségek egy olyan parlamenti napon, amikor szavazás van, és amelyen nekik biztosan bent kell lenniük a kötelező gombnyomogatásra?

Esetleg az ülésteremből nem tudnak átfáradni az attól 30 méterre lévő bizottsági terembe?
Szégyen, gyalázat, hogy ennyire semmibe veszik az emberek tájékoztatását, a betegek biztonságát! Persze értjük a gyávaságot. Nehezen magyarázhatók az Európában az elmúlt 1 hónapra vonatkozó majd’ legrosszabb hazai halálozási statisztikák, vagy a Magyar Orvosi Kamara leleplezése, miszerint a kórházakban már szemészek és pszichológusok látják el a kritikus állapotban levő covidos betegeket, miközben Orbán Viktor 20 ezres focimeccseket rendez. Nehezen magyarázható, hogy kiderült: a kormány hazudik a foglalkoztatási adatokról, ami a KSH adataiból világosan kiderült, és az, hogy a munkájukat vesztett emberek semmilyen támogatást nem kapnak Orbán Viktoréktól.

Mi mindenesetre ott leszünk 2-kor a bizottsági ülésen, és várjuk az operatív törzset is.

Selmeczi Gabriella, Nacsa Lőrinc és a többi embertelen Fidesz-KDNP-s képviselő pedig nagyon szégyellje magát.
Selmeczi és Nacsa teljes levele itt olvasható.

öt év

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük