Testületileg szabotálta a Fidesz és a KDNP a mai bizottsági ülést, mert még ahhoz is gyávák, hogy bejöjjenek a Népjóléti bizottság ülésére és leszavazzák a fóti gyermekközpont megmentéséről szóló javaslatomat! – írta Szél Bernadett közösségi oldalán.

Ez lett volna ugyanis napirenden,

erre úgy megijedtek, hogy a terembe se jöttek be, nézzék meg a képet, az üres székeket! Ilyet se nagyon láttam még, leszámítva a Nemzetbiztonsági bizottságon előadott szappanpoperájukat.

- Hirdetés -

A fideszesek szabotálták a Népjóléti bizottság ülését

Íme videón a bizottsági ülés, ahova nem mert eljönni a Fidesz Fót miatt. Korózs Lajos elnökként felszólalt, aztán lezárta az elszabotált ülést, utána pedig én fejtem ki a véleményemet. Nézzék, terjesszék!

Gepostet von Szél Bernadett am Montag, 2. Dezember 2019

Annyira kínos már nekik ez az ügy,

hogy inkább bojkottálják az ülést, csak ne kelljen szembesülni annak a három évnek a történetével, ami alatt a kormány botrányosabbnál botrányosabb módon próbálta fű alatt bezárni a fóti gyermekotthont. Ez nem sikerült nekik, minden lépésüket figyeltem és részletesen dokumentáltam. Ebből egy nagyon bizarr történet kerekedett, amit előbb vagy utóbb, de meg fognak hallgatni tőlem a kormánypárti képviselők és mindenki más!

Itt olvasható a javaslat, amitől megijedtek a Fideszben.

Háttér

Második napirendi pontként tárgyalta volna hétfő délelőtt az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága Szél Bernadett független parlamenti képviselő határozati javaslatát, ami a fóti Károlyi István Gyermekközpont – ismertebb nevén a fóti gyermekváros – ügyében teremtett volna tisztább képet, de a bizottság többségben lévő kormánypárti tagjai távol maradtak, így – határozatképtelenség miatt – az ülést el sem lehetett kezdeni.

Szél Bernadett javaslata azt tartalmazza, a kormány:

  • azonnali hatállyal állítsa le a fóti Károlyi István Gyermekközpontban gondozott speciális szükségletű gyermekek gondozási helyének megváltoztatására irányuló eljárásokat,
  • helyezze hatályon kívül a 2016-ban elfogadott, a Gyermekközpontban nyújtott ellátások új helyszíneken történő megszervezéséről szóló nem nyilvános kormányhatározatot, és biztosítsa a Gyermekközpont megfelelő működéséhez szükséges forrásokat, valamint
  • állítson fel egy állandó Gyermekvédelmi Egyeztető Fórumot a gyermekvédelmi intézmények átszervezésével, valamint a gyermekotthoni férőhelyek kiváltásával kapcsolatos döntések átláthatóvá tétele, szakmai megalapozása és a folyamatok monitorozása érdekében.

A fóti gyermekközpont felszámolását három éve jelentette be a kormányzat,

az intézményben gondozott gyerekek és a dolgozók azóta bizonytalanságban élnek. A központ a fóti Károlyi-kastély több tízhektáros, ősfás parkjában működik a város központi részén. A közhiedelemmel ellentétben a gyerekek nem a kastélyban, hanem 8-10 fős lakóotthonokban élnek. Épp ezért érthetetlen, miért akarja a kormány a szakmai szempontokat figyelmen kívül hagyva már most is túlzsúfolt otthonokba, Kalocsára, Zalaegerszegre paterolni a gyerekeket. Sokak szerint inkább a kastély megszerzése áll a háttérben, melynek a kormány bevallása szerint is „új funkciókat” akarnak adni. (Forrás: Népszava)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét