Szaftos elnök-botrány!

Szinte megszokottá vált, hogy a politikus-celebek élete botrányoktól hangos. Ebben a zajban manapság csak az igazán kirívókra kapja fel a fejét a hírdömpingben megfáradt olvasó. Ha ez kell, ilyeneket produkálnak az érintettek, hiszen egy kis hírverés mindenkinek jól jön!

[mnky_ads id=”10551″]

A jelenség nem magyar-specifikus, nézzünk körül az utálva irigyelt Egyesült Államok háza táján a Fehérház falain belül.

Thomas Jefferson

idején (1801-1809) nem számított kirívó dolognak, ha egy megözvegyült elnök az őt kiszolgáló rabszolganők egyikére vetett szemet. Az elnök egy Sally nevű lányt választott szeretőül, aminek az a pikantériája, hogy az említett hölgy és az elhunyt feleség féltestvérek voltak, hiszen édesapjuk ugyancsak nem vetette meg a rabszolgaszerelmet, így félrelépett. Ebből következik, hogy Jefferson sógornőjét vitte a hitvesi ágyba.

[mnky_ads id=”10552″]

John F. Kennedy

számtalan félrelépését egy betegséggel magyarázta. Állítólag Addison-kórban szenvedett, ami mellékvese-működését tette kétségessé. Erre olyan gyógyszert kapott, aminek mellékhatásaként olthatatlan nemi vágy lépett fel az elnöknél. Hű alkalmazottja, az FBI-főnök Edgar Hoover gondoskodott arról, hogy ne tudódjon ki a félrelépéssorozat, ám a rengeteg tudás birtokában zsarolójává vált főnökének.

Ronald Reagan

nem saját jogon élt botrányosan, őt lánya keverte kellemetlen helyzetbe. Patti Davis pont az elnök nyugdíjba vonulása előtt döntött úgy, hogy meztelen képeket közöltet magáról, ami miatt fájhatott a híres papa feje. A Playboy címlapján tetszelgő Reagan-lány amúgy nem volt nagy szám, egyetlen különlegessége az volt, hogy ő volt az USA elnökének lánya.

Bill Clinton neve

hallatán azonnal beugrik az ovális irodában zajlott légyottok emléke, hiszen ki ne emlékezne Monica Lewinsky nevére és az ő híres kék ruhájára, ami megőrizte az elnöki DNS-t. Ám nem ez az egyetlen botrány, ami az elnökségéhez fűződik. Borisz Jelcin 1995-ben vendégeskedett a Fehér Házban, amikor is annyira felöntött a garatra, hogy egy szál alsónadrágban szaladgált a labirintusnak is beillő épületben és kis híja volt, hogy az őrök le nem lőtték.

Georg Bush

sem úszta meg botrány nélkül. 1992-ben feleségével Japánban vendégeskedtek, amikor egy tiszteletére adott vacsorán rosszul lett és a mellette ülő Mijazava japán kormányfő ölébe hányt. Az eset feltehetően a véletlen műve volt, de nem úszta meg a hírverést hónapokon keresztül ezen csámcsogott az amerikai sajtó.

Kellemes felüdülés ilyen botrányokról olvasni, hiszen ezek nem az ország első emberének politikusi mivoltát, nagyságát teszik kérdésessé, csupán érdekességek. Feltehető, hogy sokan cserélnénk az ilyen „félrelépésekkel” az utóbbi évek Magyarországán tapasztalható politikusi botrányok hallatán. De hát, ez Magyarország, ha mi csinálunk valamit, az meg van csinálva és pont!

[mnky_ads id=”10553″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük