Szájer József -a magánszemély- megszólalt a brüsszeli orgiáról - Városi Kurír

Sorting by

×

Szájer József -a magánszemély- megszólalt a brüsszeli orgiáról

Emlékeznek még? Szájer József volt fideszes politikust november végén rajtakapták egy brüsszeli lakásban, ahol – a koronavírus miatti gyülekezési korlátozásokat megszegve – mintegy 25 alkalmi társával egy orgián vett részt. Amikor az ereszcsatornán lemászva megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, azok – az ügyészség korábbi közleménye szerint – drogot találtak a táskájában. Szájer utóbb egy közleményben azt állította, nem tudja hogyan került hozzá a kábítószer.

Hirdetés

Videón a letartóztatás

A mai nap folyamán kiderült, hogy a belga VTM televíziós csatorna is a helyszínen volt, mikor a zsaruk elkapták az ereszcsatornán leereszkedő politikust. A társaság közzétett egy részletet abból a riportból, amit csütörtökön mutatnak majd be az ügy kapcsán. Erről itt írtunk.

Szájer József ma egy közleményben reagált a történtekre az oldalán, amit változtatások nélkül közlünk:

“Közlemény

Belgiumi ügyvédem a mai napon azt közölte velem, hogy a belga ügyészség tájékoztatta, hogy a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19-korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem.

Az ügy lezárult, annak kapcsán az alábbi nyilatkozatot teszem:

A politikát három és fél évtizede szabadságharcosként kezdtem. A kommunista diktatúra ellen, Magyarország függetlenségéért, Európa újraegyesítéséért és azért küzdöttem, hogy minden magyar szabad emberként élhessen a hazájában. Ez a harc sikeres volt.

Mindig a nemzet közös ügyét néztem, magamat soha előre nem toltam, politikus harcostársaimat tiszteltem, a választók által rám bízott képviselői munkát tisztességgel elvégeztem és ellenfeleimmel is méltányosan bántam. Az európai politizálás tizenhat éve során a magyar nemzet érdekeit és szabadságát szolgáltam, hazámat megalkuvás nélkül, mindig megvédtem a nemtelen, külső, hungarofób támadások ellen.

A 2020 november 27-i magatartásomért – mandátumomról és párttagságomról való gyors lemondással – vállaltam a politikai felelősséget, azért mindenkit megkövettem

Az elmúlt hónapokban számos méltánytalan vagy gyűlölködő támadás is ért, de együttérző megnyilvánulásokat is kaptam.

Megköszönöm mindenkinek, aki a legnehezebb időszakban lelki támaszt, vigaszt és segítséget nyújtott. Mindig tiszteletben tartottam az emberi méltóságot és a mindenkinek a magánélethez való jogát.

Harminc éves politikai pályám során homofób megnyilvánulást nem tettem; beszédeim, írásaim, interjúim vizsgálatával – amelyek itt, ezen a honlapon (www.szajer.hu) is szinte hiánytalanul hozzáférhetőek – erről bárki meggyőződhet.

Képviselői pozíciómról való lemondással megszűnt nyilvános közszereplői státuszom. A belga hatóság döntése után az is egyértelmű, hogy ellenem jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély vagyok, megillet a magánélethez való jog.

Ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárom.

2021. március 24.

dr. Szájer József”

 

szájer közleménye

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Szájer József -a magánszemély- megszólalt a brüsszeli orgiáról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.