BanánköztársaságKiemelt hírek

Szakértő a Pegasus-ügy kapcsán: ezt a balhét kommunikációban vagy a magyar szolgálatoknak, vagy Varga Juditnak kell elvinni!

Varga Judit nagyot ment: "Magyarnak lenni a világ 8. csodája!" - írta miután 1.5 milliós órában védte meg a csirkefarhát árát

Az NSO azt állítja, hogy a Pegasus-adatok nem az ő szervereikről kerültek ki, mert ők ilyet nem tárolnak. Hazudnak – írja Nemes Dániel információbiztonsági szakértő Facebook-oldalán. Az NSO az az izraeli cég, amitől a Pegasus nevű kémprogramot vehette a magyar állam a Direkt36 vasárnap megjelent oknyomozó cikke szerint, amiről mi is beszámoltunk.

Nemes Dániel szerint…

“1. A Forbidden Stories egy teljes listát dolgozott fel, tucatnyi országban. Ha az NSO nem tárolja az adatokat központilag, akkor csak úgy juthattak hozzá, hogy minden egyes ügyfelet (tucatnyi nemzetállami titkosszolgálatot!) feltörtek, sőt, előtte megtudták, hogy melyek azok a titkosszolgálatok, akik egyáltalán a rendszert használják. Már az utóbbi is komoly fegyvertény lenne, az előbbi pedig könnyen beláthatóan a lehetetlennel határos. Kivéve persze, ha az NSO és az ügyfelek közötti kommunikációt sikerült megfigyelni és abba belenyúlni, és azon keresztül bemenni. Ez nem teljesen kizárt, de nagyon valószínűtlen.

Tehát mégis az van, hogy az NSO-nál megvoltak legalábbis a megfigyeltek alapadatai. Ezt az is alátámasztja, hogy a Kashoggi-gyilkosságban való érintettségüket cáfolják (ha nincs adatuk, milyen alapon cáfolják?).

2. Az viszont simán elképzelhető, sőt, valószínű, hogy a helyi szolgálatok úgy szerződtek, hogy a megfigyeltekről az NSO-hoz sem jutnak ki adatok

Tekintettel arra, hogy ezek -rendeltetésszerű használat esetén- nemzetbiztonságilag a legkényesebb információk közé tartoznak, hiszen nagyrészt kémek és informátoraik lebuktatására szolgálnak, ez alapvető elvárás. Különösen, ha valaki nem akarja a Moszaddal megosztani a listát. Kérdés, hogy a szaudi és emirátusokbeli szolgálatok mennyire akarják a Moszadnak kiadni a potenciális információforrásaik listáját?

Magyarul az NSO átverte az ügyfeleit, nemzetállami titkosszolgálatokat. Ez elég ciki az NSO-nak és a Moszadnak is. Utóbbinak nem az átverés az: mégiscsak jó arról is tudni, hogy épp a Moszad ügynökeit próbálják lebuktatni az arabok. A lebukás nem jön jól.

3. A hazai narratíva nyilván a külföldi kommunikációs támadás lesz,

mivel a lehallgatások tagadása a bizonyítékok fényében egyre reménytelenebb (ergo rá kell majd kanyarodni arra, hogy ha volt is ilyen lehallgatás, azt nem a magyarok csinálták – ami persze ha igaz lenne, a magyar szolgálatoknak lenne ultra ciki, akik pedig egyáltalán nem rosszak, sőt.

Viszont ezt a balhét kommunikációban vagy nekik kell elvinni, vagy Varga Juditnak, és nekem van egy tippem, hogy melyikük fogja.).

Snowdennel (aki szerint a Magyar Kormány reakciója a lehető leggyanúsabb) most nem fárasztanálak benneteket (bár ő ugye a legkevésbé sem az amerikai szolgálatok embere), én egyáltalán nem vagyok egy Snowden-rajongó. Viszont

a Magyarország elleni támadás akkor állhatna meg, ha csak mi lennénk a listán. De nem, Magyarország csak egy -bár nekünk nyilván a legfontosabb- a tucatnyi ország közül, ami kellően illusztris lista a fél- és háromnegyed diktatúrákkal, lefejezésekkel és élve feldarabolásokkal, viszont Magyarország az egyetlen EU- és NATO-tag.

Azért nehéz kommunikáció ez, mert még a Moszaddal és az NSO-val szorosan együttműködve se könnyű legalább valamennyire hihetően kimozogni

Miután viszont ez az NSO-nak vszínű a vége, a Moszadnak meg iszonyú ciki, ők elsősorban magukat fogják védeni, és csak addig lesznek együttműködőek, amíg ez az érdekük.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Márpedig legfeljebb ők tudhatják, vagy inkább csak sejthetik, hogy milyen infók vannak még talonban, amik a következő napokban, hetekben napvilágot látnak.
Az biztos, hogy még izgalmasabb lesz.”

 

pegasus

Comments (4)

 1. “Az NSO az az izraeli cég,..”
  És a Gyuribácsi a magyarsága mellett mi is ?
  (Azért ha valaki nem teljesen mosottagyú akkor ezen kissé elgondolkodik)
  ***
  -“Úgy kell megbuktatni Orbánt mint Netanjahut.
  2020 Trump, 2021 Netanjahu, 2022 Orbán – így vázolja fel a remélt jövőt az USA egyik ismert politológusa, aki korábban Obama tanácsadója volt Washingtonban. Ben Rhodes tisztában van azzal, hogy önmagában Orbán bukása nem oldaná meg a demokrácia problémáit mint ahogy Netanjahu távozása sem eredményezte ezt, de “nagy győzelem lenne”.
  ***
  “Szakértő a Pegasus-ügy kapcsán: ezt a balhét kommunikációban vagy a magyar szolgálatoknak, vagy Varga Juditnak kell elvinni!”
  ***
  HÁT A SZÁNDÉK, HOGY EZT ELÉRJÉK AZ MEGVAN !!!

 2. Marta Brash

  Ugy vagy stiftes, ahogy megszulettel. Ve’ded a vedhetetlent – de rendszervaltas utan te leszel a legelso partizan, aki harcolt orban es a rezsimje ellen. Hat volt egypar ilyen hazmester mar a magyar tortenelemben. Remelem, a gazdaallatod legalabb megfizet e tevekenysegedert.

 3. Marta Brash

  varga noimitator miniszterasszony majd nagy lencsi szemekkel tamad, hogy Soros, Gyurcsany na meg persze Brusszel, de mi ilyet nem csinalnank. soha! Pedig nem olyan regen meg hoztak egy olyan rendeletet is, aminek alapjan a magyar ujsagiroknak be kellett jelenteniuk, hogyha kulfoldi ujsagiroval talalkoztak vagy kapcsolatot vettek fel. Erre pedig biztos, hogy a varga tensasszonysag engedelye kellett!

 4. Dr.Surányi Jenő

  Szegény juditkára már annyi mindent rákentek a századok, le se moshatja a gyalázatot!

Szólj hozzá!