Rendvédelmi szakértő: Orbánon ugyanúgy áll az öltöny, mint Veres István -Novák-férj- alezredes úron a mellény

Az összes katonai előléptetési szabályt átugorva alezredesnek szerelt fel Veres István, Novák Katalin „köztársasági” elnök férje. Novák a hétvégén több közleményben is elbüszkélkedett azzal, hogy „férje, István, szakasztársaival együtt, a kiképzést követően letette az önkéntes tartalékosok esküjét”. Szabó Sándor rendvédelmi szakértő a YouTube csatornáján elemezte ki, hogy hogyan lehet valaki öt hét alatt alezredes, mint a magyar köztársasági elnök férje, Veres István.

Röviden: sehogy

Miközben a honvédségtől az elmúlt hetekben több száz tisztet és főtisztet küldtek el, Veres István 2022 novemberben aláírta a honvédséggel a szerződését, a következő heteiről pedig kétperces videó készült, amiben Veres egyes kiképzési állomásait mutatták be.

Szabó egyben arra kérte a nézőit, hogy ha valaki tud olyanról, bárhol, bármelyik hadseregben egy frissen bevonuló, még eskü előtt álló, fegyvert el sem sütő ember alezredesi ruhába bújik bele, arról feltétlenül számoljon be neki:

„ami itt van Magyarországon, az a mohóságnak, a gusztustalanságnak a netovábbja, ettől nincs lejjebb”.

„Hát mellé lőttél bazdmeg”

Szabó Sándor szerint a videón beöltöző Veresre

úgy helyezték rá a sisakot, „mint egy koronát”.

Szabó képkockánként mutat rá, mennyire idegen Veresnek az egész közeg, a beöltözéstől az alaki gyakorlaton át a lövészetig, amelyből a videón az a részlet is látható, amelyen Veres lövését értékelik:  – kommentálja Szabó a látottakat.

„Alakzatban közlekedik, mindenki civil ruhában van, még senki nem öltözött be, csak az alezredes úr”.

Szerinte Veres azt sem tudja, hogy hol van, számára az alaki kiképzés is közegidegen, jegyezte meg. Bírálja a betárazást, a tár eltevését, valamelyik „nyomorultúl” felöltözött katonát,

„ami tipikusan olyan, mint amikor Orbán Viktor felöltözik: Orbánon ugyanígy áll az öltöny, mint az alezredes úron a mellény”.

A tartalékos és az önkéntesek között természetesen különbség van, de az példa nélküli, hogy valaki alezredesként kezdje el a katonai karrierjét.