Szalay-Bobrovniczky miniszter: „magyar kézbe magyar fegyvert” – Kösz, részemről lemondok róla….

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint az lesz a „baromi jó”, ha minél több katonánk lesz, akiknek mindkét keze hazai gyártású fegyvert markol. Szerintem az lenne a nagyon klassz, ha nem a kézben tartott fegyver határozná meg a jövőnket.

Hogy is van a mondás? Magyar kézbe……

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szombaton a Lőkísérleti Vizsgáló Osztálynál tett látogatást, Táborfalván

Hosszútávú célunk, hogy magyar fejlesztésű fegyverek gyártásával, hazai beszállítói hálózattal rendelkezzünk, ami stratégiai fontosságú Magyarország biztonsága szempontjából

– írta közösségi oldalán hozzátéve:

Itt tesztelik azokat az eszközöket, amelyek hosszú évek óta tartó munkával hamarosan a Magyar Honvédségben rendszeresített magyar gyártmányú kézifegyverek lesznek. Pisztoly, golyószóró, gépkarabély, géppuska

– tette hozzá.

A csőben a lyuk….

„Ez a munka már zajlik. A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát”.

Emlékeznek, nem volt régen….

Pár hetes a hír, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter három hete jelentette be, hogy a “nemzeti megújulás” érdekében a 45 év feletti és 25 éve katonáskodók seperc alatt elküldhetők és lám, pár nappal később már kiszivárgott, hogy 100 körül van azok száma, akiknek a helye sürgősen kellett valakiknek. Kisvártatva tovább tisztogatott a közszolga: az alakulatparancsnokok „vizsgáznak” a benn-maradásért.

Volt az elmúlt hétnek „bizalomkeltő” híre is: lehet gyorsan instant-katonákat nevelni: ahogy arról mi is beszámoltunk,  meglepő módon alezredesnek szerelt fel Veres István, Novák Katalin „köztársasági” elnök férje. Novák a hétvégén több közleményben kifejtette:

„büszke feleségként voltam szemtanúja annak, hogy férjem, István szakasztársaival együtt, a kiképzést követően letette az önkéntes tartalékosok esküjét. Szükségünk van az erős tartalékos haderőre is!”

Pin It on Pinterest