Sitthalmok az otthonok helyén – Különtudósítónk a helyszínen fotózott

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Miskolc, 2018. Borsod fővárosában már régóta elképesztő dolgok történtek a helyi szegényekkel, és különösen a cigány lakossággal. A DVTK-stadion újjáépítése ürügyén elűzött lakók ügye az utolsó csepp volt a pohárban.

Dózer és kíméletlenség

A történtekről részletesen beszámoltunk a Városi Kurírban, és olvasóink figyelmébe ajánlottuk a helyzetet dokumentáló könyvet és fotókiállítást is.

A hűlt helye

A karácsony utáni csendes napokon portálunk tudósítója  Diósgyőrben járt, és végigsétált a Számozott utcákon – vagy inkább a hajdani Számozott utcák helyén.

Fotóinkon látható, hogy a stadiontól távolabbi részeken nagyjából megvannak még az utcák, van, ahol lakják is a házakat, sőt, helyenként egészen takaros otthonokban tartják magukat a lakók, de az egész lakónegyed állapotát a lépten-nyomon ledózerolt telkek, a téglahalmok határozzák meg.

Eltüntetett szomszédok

Gondoljon bele, kedves Olvasó, mennyire érezné otthonát biztonságban, ha azt látná, hogy közvetlen szomszédságában hol itt, hol ott tüntetik el a megszokott épületeket, és tünedeznek el egész családok, szomszédságok.

A folytatásban: „Jogállamot akarunk!”

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük