BanánköztársaságKiemelt hírek

Vásárhelyi Mária: “micsoda egy szánalmas gyülevész banda ez az Európai Néppárt!”

Vásárhelyi Mária: "te tehetsz róla, hogyha meghalsz, mert buta vagy és felelőtlen" - Az áldozathibáztatás iskolapéldája

Miután Deutsch Tamás, a párt frakcióvezetőjét Manfred Webert a Gestapo és az ÁVO vezetőihez hasonlította a párt 30 képviselője kezdeményezte Deutsch kizárását a frakcióból. Ezt követően – nyilván miután itthonról szóltak neki, hogy túllőtt a célon -, Deutsch sűrű bocsánatkérésekbe kezdett, mondván: senkit nem akart megbántani.

Ezek szerint eddig nem tudta, hogy valakit a XX. századi diktatúrák legvéresebb kezű, tömeggyilkos rendőri alakulataihoz hasonlítani – az sértés

De akkor vajon mi gondolt? Talán hogy ez elismerés?! A tömeggyilkos hasonlattal illetett Manfred Weber frakcióvezető pedig – hogy nehogy nagyon megharagudjon a Fidesz – most azt indítványozta, hogy mégse zárják ki Deutschot, csak alázzák porig azzal, hogy a Fidesz európai pártfrakciójának vezetőjeként ezentúl semmilyen vitához nem szólhat hozzá, semmiről nem mondhat véleményt és semmit nem kezdeményezhet. vagyis mostantól nézzék levegőnek a Néppárti frakcióban.

Tudjátok ez az a Manfred Weber, aki ellen néhány hónapja a fideszes média nemzetközi karaktergyilkos kampányt indított; megfigyelték, nyomoztak utána és mindenféle aljas módszerekkel próbálták lejáratni. És az a Néppárt, amely ugyancsak néhány hónapja vizsgálóbizottságot küldött Magyarországra, hogy megállapítsák sérül-e a jogállamiság egy olyan országban, ahol az Alkotmányíróságban, a médiatestületekben és az összes jogállami intézményekben kizárólag fideszes pártkatonák ülnek, ahol az ügyészséget egy volt fideszes képviselőjelölt, a bíróságokat pedig a legfőbb ügyész legfőbb bizalmasa vezeti, ahol minden nap újabb támadást indít a kormány a már csak nyomokban létező független média ellen, ahol az ellenzéki vezetésű önkormányzatok működését a legaljasabb módszerekkel próbálják ellehetetleníteni és ahol nincsenek tisztességes és fair választások.

És nem fogjátok elhinni,

de ez a vizsgálóbizottság végül nem tudott dűlőre jutni a kérdésben, nem tudta eldönteni, hogy Magyarországon működnek-e a demokratikus intézmények. Annak ellenére sem, hogy az EP korábban már két vizsgálóbizottságot is felállított és hosszas vizsgálódás után mindkettő arra a megállapításra jutott, hogy súlyosan sérülnek a jogállamiság Magyarországon. Ez a mostani szánalmas visszakozás pedig minden eddiginél látványosabban mutatja, hogy milyen elvtelen, számító, gyáva társaság ez a Néppárt. És még ostoba is. Hiszen ha elfogadják Weber javaslatát azzal nemcsak Deutschot alázzák porig, hanem az egész fideszes európai képviselőcsoportot és saját magukat is.

Mindebben pedig azaz igazán szomorú, hogy az Európai Néppártnak van a legnagyobb frakciója és így a legnagyobb szava az EP-ben, így tehát nemcsak magukat járatják le folyamatosan, hanem az egész Európai Parlamentet.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

figyu

About Author

Comments (3)

  1. Szabó Judit

    Eltűnődöm azon, hogy vajon ezek a politikusok tisztában vannak-e azzal, hogy az általuk kėpviselt politika nem szolgálja az Európai Unió tekintélyének erősödését, vagy esetleg másként látják a dolgot. Mindenesetre nagy a felelősségük.

  2. Kovács Klára

    Igazad van! Akik sokáig embertelen közegben dolgoznak, előbb-utóbb maguk is azzá válnak.

  3. Kovács Klára

    Igazad van! Akik sokáig embertelen közegben dolgoznak; előbb-utóbb maguk is azzá válnak

Szólj hozzá!