Szánalmas…

Mindeddig eszembe sem jutott, hogy szánalmat is érezhetek a Nemzeti Együttműködés Kormánya iránt. Ma ezt is sikerült elérniük. Bár azért nem tiszta ez a szánakozás, keveredett bele még más érzés is…

„Bocsánatot kért” a kormány – mert kötelezték rá

Eddig is tudhattuk – tudhattam magam is –, hogy az Orbán-gebinet nem bír veszíteni. De hogy ennyire nem, arra azért mégse gondoltam volna!

Hírül adtuk ma, hogy fenntartotta a Fővárosi Ítélőtábla ítéletét a Kúria, és a kormánynak szégyenszemre bocsánatot kell kérnie a Magyar Helsinki Bizottságtól, amiért a 2017-es nemzeti konzultációban valótlanul állította róla, hogy „védi a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat, és pártolja a törvénytelenségeket”.

A bocsánatkérést 30 napon át a kormany.hu honlap nyitóoldalán kell tartania, és ráadás gyanánt még 2 millió forint sérelemdíjat is kell fizetnie.

Kíváncsian kattint a magyar állam polgára,

vajon megjelent-e már az ominózus „oppardon, nem mondtunk igazat” közlemény a kormany.hu oldalon. És nicsak, milyen fürge a Miniszterelnöki Kabinetiroda – nyilván minél előbb szeretne túl lenni a következő 30 kínos napon –,  már ott is a cím.

„A Kormányzati Tájékoztatási Központ Közleménye”

És alatta a magyar állam polgára – a csodálkozástól leesett állal – ezt szöveget látja:

„A minisztérium tudomásul veszi a Kúria döntését. A Helsinki Bizottság hiába tagadja és csűri-csavarja, akkor is tény, hogy egy Soros által pénzelt bevándorláspárti szervezet.

Miniszterelnöki Kabinetiroda”

Mit lehet ehhez hozzátenni? Első pillantásra csak egyetlen szót. Szánalmas. Azután azért a magyar állam polgárának eszébe jut még egy másik szó is, amolyan stadionos. Sportszerűtlen. Mint amikor az ellenfelét szabálytalanul elgáncsoló futballista az emiatt büntetőrúgást ítélő bíró sípszavának elhangzása után még bele is rúg egy jó nagyot a gáncsolás után épp feltápászkodó ellenfelébe. És erről a magyar állam polgárának eszébe jut még egy harmadik szó is. Pfuj!

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Szánalmas…

 • 2019.11.20 - 21:13
  Közvetlen hivatkozás

  Azt hittem, hogy a cikk iroja hulyeskedik, de ramentem az emlitett oldalra, es elhulve lattam, hogy VALAKI (persze ilyen helyre nem kell nevet beirni, mert “az allam mi vagyunk”) kepes volt leirni egy hivatalos szovegbe, hogy “csuri-csavarja” (ami egy nagyon kifejezo magyar szo, de nem idevalo).
  Leirta, – ezzel a Helsinki Bizottsag es a finn kormany elott valoszinu egyszerre nullazta le es tette nevetsegesse magat a kormany. (Nem mintha ezert sajnalnam, ha hulye valaki, az devalvalodjon le, hisz o akarta).
  Nekem egy masik egyszavas velemeny is eszembe jut: SZEGYEN

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük