Szanyi kapitány ismét berúgta a honi politikai-kocsma ajtaját!

Miután kilépett az MSZP-ből, Szanyi Tibor megalakította saját politikai formációját IGEN néven. Ez az igazán pozitív ígéreteket sugalló nevű szervezett is csatlakozott az új NAT-ellenesek csoportjához.

Kemény szavak

A Nemzeti alaptantervnek nevezett kulturális támadást egyedül a magyar kormányfő jegyzi, s ez önmagában politikai hadüzenetet jelent.

Az IGEN Mozgalom meggyőződéssel állítja, hogy a kormány szakmaiatlansága tudatos, s ez a NAT a legkevésbé sem tévedésből, vagy épeszű javaslatok hiányában született.

Egy ilyen ordas támadásra teljesen értelmetlen jobbító szándékkal válaszolni. Ez a NAT ugyanis velejéig romlott, hazug és pofátlan. Romlott, mert a XX. század mocskát akarja az ifjúságra rátukmálni; hazug, mert letagadja a történelem valós tényeit és pofátlan, mert ezt a merényletet a pedagógusokkal akarja végrehajtatni.

Teljességgel szolidáris a mozgalom a Magyartanárok Egyesületével, a Történelemtanárok Egyletével, a Civil Közoktatási Platformmal, ám leginkább a tanuló ifjúsággal és szüleikkel.

Igen, ez a NAT sem nem nemzeti, sem nem alaptanterv, ezért elfogadhatatlan.

Az elfogadhatatlant azonban nem szokták elfogadni

Ha a magyar pedagógusok ezt most mégis megtennék, akkor osztozni fognak a kormánnyal azon felelősségben, amellyel a valódi tudatlanság felé repítik a rájuk bízott fiatalokat, egyszersmind képtelenné teszik őket a kor valós feladatainak felismerésére, különösen a fenntarthatósági kihívások vonatkozásokban. Pedagógus ilyet nem tehet.

A támadás valódi neve: tudatos elbutítás. Pedagógus ilyet nem szolgálhat!

Az Igen Mozgalom tehát arra hívja fel a teljes magyar pedagógus társadalmat, az összes érdekvédelmi szervezetet, a szülőket, valamint minden magyar , hogy egy emberként szegüljünk szembe a kormány akaratával, s bojkottáljuk a NAT végrehajtásának minden elemét.

A bojkott egyben önvédelem is, hiszen mentálisan lepusztult generációk nem csak önmagukról, hanem a gyermekeikről, avagy a szüleikről sem képesek gondoskodni. A kérdés messze túlmutat az oktatási, nevelési terepeken.

Nem hagyhatjuk magukra az iskolákat, az “egyenszilárd” kiállás, azaz a szolidaritás mindannyiunk elemi kötelessége.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük