Megszüntette tagságát a Magyar Szocialista Pártban (MSZP) Szanyi Tibor. A párt emblematikus figurája a döntését a Twitteren tette közzé.

Mire készül a politikus?

Az Index megkeresésére pedig azzal indokolt, hogy jövőjét nem az MSZP-ben képzeli el, hanem más politikai tervei vannak.

Ezekről azonban egyelőre bővebben nem kívánt nyilatkozni, annyit mondott csak:

őrületes baloldali vákuum keletkezett Magyarországon, jelenleg nincs egyetlen valódi baloldali tömörülés sem, csak neoliberális pártok működnek, holott ebben a társadalomban ma is sokan, sok fiatal is kifejezetten baloldali érzelmekkel és meggyőződéssel bír, így joggal igényli ezek hiteles politikai képviseletét.

“Nincs semmi meglepetés…”

Szanyi a portál kérdésére megjegyezte, hogy ezek szerint az MSZP mára nem hitelesen baloldali párt, azt mondta:

nincs semmi meglepetés ebben, mintegy 15 éve mondom, hogy számomra az MSZP nem, vagy nem eléggé baloldali.

Bővebben ugyanakkor volt pártjáról nem kívánt beszélni, eddigi párttársait levélben tájékoztatta döntéséről, és annak okairól, az ügyet pedig ezennel lezártnak tekinti. Politikai terveiről ugyanakkor Szanyi heteken belülre ígért további tájékoztatást.

Döntéséről azt írta a Twitteren:

Forrás

1 hozzászólás

  1. Hova menne? Vegre az elvonora! De ugy latszik, a fidesz ajanlott neki egy nagyobb osszeget, ha csinal egy olyan kamu baloldali partot (MEG EGY HASZNALHATATLANT) ami majd megfurja az osszefogast.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét