Szanyi Tibor: a baloldal elrablása - befizettünk egy mesére, amit úgy hívnak, hogy Fidesz - Városi Kurír

Sorting by

×

Szanyi Tibor: a baloldal elrablása – befizettünk egy mesére, amit úgy hívnak, hogy Fidesz

A magyar választópolgár csak néz, mint a moziban. Ez, ugye, az a lelkiállapot, amikor az ember átadja magát az élménynek, felfüggeszti a gondolkodását, s azt akarja átélni, amire befizetett.

Hirdetés

A mai magyarság befizetett egy mesére, amit úgy hívnak, hogy Fidesz

Lehet itt álmodozni mindenféle egyebet, a szerény többség mégis csak ezt a mesét akarja látni-hallani, még akkor is, ha a 168ora.hu krónikása “post festam” riportjában egyetlen fideszes szavazót sem talált a minapi időközi választások színhelyén, Tiszaújvárosban.

Pedig még a Momentum elnöke is beállt szavazatszámlálónak, a csalásoktól való elrettentés végett. Hát, valahogy mégis csak az urnákba került az a rengeteg fideszes szavazat…. Mondjuk így: a fideszes jelölt nagyobb arányban győzött, mint az apja, s egyben országgyűlési elődje, ezenközben a baloldaliként tetszelgő jobbikos náci pedig kevesebb szavazót tudott mozgósítani most hatpártiként, mint korábban sterilen jobbikosként.

Pusszantás a riporternek, aki egyetlen fideszes szavazót sem talált, viszont a számlálók annál több, Fideszre adott szavazatot. Valaki hazudik. Vagy a krónikás, vagy a nép. Vagy mindkettő.

A három opció közül én az elsőre tippelek

A szorgos krónikás viszont – úgymond – talált egyetlen olyasvalakit, aki – megint csak úgymond – “remekül” átlátott a szitán, mert azonnal megvonta a baloldaliság állapotát a független Tóth Ádámtól, jelesül pártom, az ISZOMM támogatottjától, mert készült vele egy interjú a megyei lapban, ami ugye élből fideszes. Most engedjük el azt a puszta tényt, hogy a hivatkozott lap az összes jelöltet megszólaltatta, mert hát aki a fideszes médiában megszólal, az nyilván biztosan nem baloldali. Ennek a fordítottja persze nem igaz, mert a fél kormány felvonulhat az ATV-ben, és az teljesen rendben van, hiszen kell a vélemények egyensúlya.

Tegyük hozzá, hogy az ATV bevételeit jelentő reklámidőt ugyanaz a fideszes cég értékesíti, mint például a TV2-ét. Amint az index.hu elmúlt 15 évében is a Fidesz holdudvarába tartozó figurák nyomták a pénzt a kormánykritikusnak mondott, szabadelvű szerkesztőségbe. Csak hogy legyen világos a szereposztás is!

Mivel a vélt látszat tehát minden ténynél fontosabb,

ezért teljesen érthető, hogy a Fidesz által baloldalinak elkönyvelt polgári liberális ellenzék miért is futtat reménybeli miniszterelnök-jelöltjeként egy echte fideszes Pálinkás Józsefet, egy a Jobbikból kilízingelt Márki-Zay Pétert, vagy egy hajlékony Karácsony Gergelyt, akiről hangfelvételek is illusztrálják, hogy émelyeg a baloldaltól.

Van itt persze még a nagytőkés Dobrev Klára is, de ő most valamiért kiesett a Fidesz által finanszírozott ellenzéki média kegykosarából. Ja, és a szintén Fidesz-szökevény, fő ellenzéki szupersztár, Hadházy Ákos mostanság ugyancsak rossz passzban van, mióta megmondta a borsodi náciról, hogy az leginkább nem is náci, hanem csak egy Fidesz-kollaboráns, pitiáner tolvaj.

Az említett hölgy és urak minden bizonnyal kiváló képességekkel bírnak,

de a baloldalisághoz jól láthatóan közük sincs. Ők is ugyanazt fújják, mint a Fidesz, azzal a különbséggel, hogy állítólag nem fognak lopni. Nos, attól tartok, a magyar nép már teljesen hozzászokott a kedvenc nemzeti tolvajaihoz, s nem biztos, hogy feltétlenül új szereposztást akar. Hiszen Mészáros Lőrinc olyan aranyosan lop, hogy minek ide egy sor, kevésbé ismert, vagy kevésbé primitív pojáca, bocsánat, khmmm, üzletember? Mészáros legalább jachtozik, meg válik, meg ilyenek, szóval a kisstílű ellenzéki áramtolvajok nem kellenek a nagyvonalú mesékhez.

A mai, úgynevezett ellenzék tehát azzal próbálja legitimálni magát, hogy már rég elmúlt a jobboldal-baloldal felosztás, s a modern világban csak a tisztalelkűség vagy a romlottság számít. Ez a (több mint) tévedés egyben a szomorú csapdájuk is.

Lám, szemérmesen átlépnek azon,

amivel a nemzeti konzervatívnak látszó, valójában neoliberális kormányoldal illeti őket, hogy tehát baloldaliak. Nem kérik ki maguknak. Picit sem. Hadd lássa a nép, hogy a Fidesz milyen idejétmúlt hülyeségekkel operál, végtére is – szerintük – nincs baloldal, meg jobboldal.

Egyébként Magyarországra ez majdnem igaz is,

hiszen a legismertebb pártok egyike sem tekinthető baloldalinak, amelynek nem mellesleg a legfőbb ismérve a mindenkori és kíméletlen kapitalizmus-kritika, illetve hogy a jövőképnek masszív szociális karaktere legyen. Az ellenzék pont olyan jól elvan a jelenkori hazai rablókapitalizmussal, mint a kormány, szociális ágon pedig csak annyi telik tőle, hogy szeretne ilyen-olyan juttatásokat emelni, amit a Fidesz összességében meg is csinál, jóllehet leginkább a tehetősek javára.

Ezek szerint a politika legfőbb kihívása, miként lehet a valóságot a leghatékonyabban letagadni.

A velejéig romlott Fidesz most éppen azzal verte át ezt az álbaloldali, “ellenzéki” brigádot, hogy megszavaztatta velük az orvostörvényt. Ami arról szól, hogy jó előre megvásárolják azt a befolyásos társadalmi csoportot, mármint az orvosokat, akik netán hőböröghetnének, amikor a járvány a szemük láttára kinyír pár tízezer embert.

A kormány tudja, hogy nem ura a helyzetnek,

hiszen a járványkezelésre fordítható pénz java részét ellopta. Ezenközben katasztrofális méreteket ölt a szociális válság, s nem marad más eszköze, mint hogy a nővérektől és a néptől elsajnált pénzzel betömje az orvosok száját, nehogy kikotyogják a rendszer csődjét. Igen, a dupla fizetés ára, hogy pofa be, amint a biztonság kedvéért be is tiltják az orvosi szakszervezeteket.

A hivatalosnak álcázott ellenzéknek ehhez egy szava sincs

Felmerül a kérdés, akarnak egyáltalán győzni? Szócsatákat szívesen vívnak, de hogy mi lesz az emberek egészségével, úgy tűnik, az nekik sem számít.

Nekem igen. Ezért mondom a magamét.

lefizetett

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Szanyi Tibor: a baloldal elrablása – befizettünk egy mesére, amit úgy hívnak, hogy Fidesz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.