Szanyi Tibor: Cigányok, Zsidók, Pirézek, Biciklisták!

Kezdjük, folytassuk és végezzük a tényekkel! Egy ’nemcigány’ fiatal leszúrt, és megölt két, ‘nemcigány’ fiatalt – amúgy ‘cigányok’ jelenlétében. Nyilván, bármilyen gyilkosság gyalázat.

Az áldozatok, a tettes és a jelenlévők közös jellemzője,

hogy mindannyian drog által befolyásoltan, ezen felül alighanem részegen voltak jelen a drámában. Nem mellesleg mindannyian sorstalanul, szegényen, számkivetetten. Íme, ide – a halálba – vezet, ha bebaszott-betépett sihederek találkoznak az éjszakai utcán, náci jelképekkel, illetve kisebbségi frusztrációkkal ‘felszerelten’.

Akiket most legyilkoltak, azoknak nem lesznek utódaik, és ennyivel is szegényebbek leszünk. Amint nem lettek utódaik azoknak a zsidó és cigány százezreknek sem, akiket a náci-nyilas gyilkosok pusztítottak el 75 éve, s annyival is szegényebbek lettünk.

Őfelsége nácijai viszont ‘kegyeleti megemlékezést” tartottak, pár százan. Őfelsége rendőrei gyengéden igazoltatták őket.

Őfelsége fociultrái szintén megmutatták magukat, pár ezren

Őfelsége rendőrei inkább segítették őket a nehéz pillanataikban, amiket az is oldott, hogy a megmutatkozásuk perceiben őfelsége egy azonnali, éjszakai kormányrendelettel legalizálta a mocskolódásukat. Fasza!

Tehát, a járvány pillanatnyi végóráiban lehet háborogni – úgymond – a cigányokon, de nem számít a párhuzamosan, az otthonaikban legyilkolt nők, a kórházakból kihajított betegek, a zebrákon legázoltak, a magukat felakasztó devizahitelesek, avagy ‘csak’ a járványválság okán csendesen kimúlók sorsa.

Két szerencsétlen, náci-imitátor fiatal halálával akarják egyesek leplezni a megélhetési válságban, avagy társadalmi hanyagságból elpusztulók ezreinek halálát? Miféle tempó az ilyen?

Nincs kétség, minden elmúló, emberi élet nagy veszteség

A magyar emberek fegyelmezettsége folytán szerencsére kevés koronavírusos megbetegedés történt, de a betegek sorában irtózatosat aratott a halál, ami a magyar egészségügy fekete világszínvonalának róható fel. Ezenközben ömlött a közpénz a focira, a papokra és a ‘haverokra’. Magyarország

“klerikálfocialista haverköztársasággá” vált.

Hadd röhögjön a világ!

Ám, ahogy az Ötvös-cirkuszban illene mondani:

“Van mááásik!”

Pontosabban, van még sok minden más is. Például, a NER-szótárban a “zsidó” helyébe lépő “soros”.

Soros György, mint ‘nagyvadkapitalista’,

nekem – baloldali politikusnak – bizonyosan nem lesz a példaképem, ezért hát örömmel látom, hogy a sokadik, Európát megmenteni javasolt pénzügyi ötlete (“örökkötvény”) ugyancsak zátonyra futott. Annak viszont egyáltalán nem örülök, hogy eme halott ötlet kapcsán a magyar kormány

hisztikonzultációt szervez, úgymond Sorosról.

Nem kívánok ötleteket adni

egy velejéig náci kormánynak, de tényleg egyszerűbb és világosabb lenne úgy feltennie a kérdést, hogy ki utálja zsidókat? Meg a cigányokat… meg a pirézeket… meg a biciklistákat…

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük