Sorting by

×

Szanyi Tibor: Szájer József védelmében

Sohasem voltam ügyvéd, akinek – ugye – az a dolga, hogy védencével kapcsolatban mindent megragadjon, amivel a majdani ítéletet enyhíteni lehet. Most mégis egy fura védőbeszédet szeretnék előadni az egyik politikai ellenfelem esetében.

Senki nem kért rá…

A vád kettős.

  • Az ellenzéki oldalon van egy kárörvendés, hogy t.i. a hülye buzi lebukott, és egy álságos megközelítés, miszerint a magánélete magánügy, de itt és most arról van szó, hogy a magánság szöges ellentétben áll a hivatalossággal.
  • Kormányzati oldalon pedig az a mondás, hogy amit Szájer művelt, az nem fér bele a NER világképébe. Hogy ez konkrétan micsoda, arról nincs szó.

Mindkét vád hamis

Nem a hülye buzi bukott le, hanem Szájer egy olyan szabálysértést követett el, amire a brüsszeli közvélemény különösen háklis.

Arról van szó, hogy midőn milliók szenvednek a vírus okozta borzalmas korlátozásoktól, addig lehetnek olyan kiváltságosok, akik merészelnek a megengedettnél jóval nagyobb csoportosulásokra, a maguk vidámságáért. Drog állítólag nem volt része a partinak, bár ha valakinél mégis ilyet találtak, az gond lehet. Szájer persze hiába kért drogtesztet, ugyanis a belga hatóságok joggal mondhatták, hogy őket a fogyasztás nem érdekli, hiszen a törvény a birtoklást bünteti.

A magánság és a hivatalosság ordító ellentmondása azonban nem Szájer kiváltsága.

Az egész NER erről szól, s e téren messze nem egyetlen emberen kell leverni az idetartozó bűnöket, hanem az egész Fideszes galerin. Hasonló a helyzet ahhoz, mint amikor egy halom autó 200-zal halad az autópályán, és csak egyet büntetnének meg azon az alapon, hogy pont őt kapták el, mert belefutott egy defektbe. Igen, ez sajnos életszerű, ám most politikai perben vagyunk. Addig tehát semmilyen ítélet ne szülessen Szájer Józseffel szemben, amíg az összes tettestársát nem kerítik kézre.

Mégha ez utóbbiak szökésben lennének! Egy frászt. Ott ülnek a kormányzati bársonyszékekben.

A kormányzati oldalnak nem fér bele Szájer kihágása….

Hogy mi? Az, hogy a megengedettnél nagyobb gyülekezeten vett részt? Miközben a NER nyakra főre rendez focimeccseket, rablók bankettjeit és hasonlókat? Vagy az nem fér bele, hogy droggyanús a történet? A rossz nyelvek szerint Szájer csak véletlen tévedésből ragadta magához az egyik képviselőtársának a hátizsákját… Ne áltassuk magunkat!

A kormányoldal most képmutatóan a melegségre utal. Az nem fér nekik bele.

Nos, két olyan párt van Magyarországon, amely kéz a kézben hozta tető alá azt a förtelmet, amit ők Alaptörvénynek hívnak, s amire jogi kényszerrel feleskették még annak ellenfeleit is, jelesül az ellenzéki képviselőket, polgármestereket. Az egyik a legnépszerűbb kormánypárt, a másik pedig a legnépszerűbb ellenzéki párt.

A kormányoldalról kilöktek egy oszlopot, mondván hogy meleg, az adott ellenzéki párt pedig korábban kilökte magából egyik prominens politikusát azért, mert hogy ő meg zsidó.

Ez maga a finkelsteini skizofrénia

Arthur Finkelstein volt ugyanis az a ‘nagymenő’ politikai tanácsadó, aki vállaltan meleg és zsidó volt egyszerre, de abból élt, hogy az arra hajlamos politikai vezetőket a melegek és a zsidók ellen hangolta. Mások mellett Orbán Viktor igen sokat fizetett neki – a magyar adófizetők pénzéből… Szájer József abban valóban vétkes, hogy pont úgy viselkedett, ahogyan az összes többi fideszes főmufti.

Őt viszont addig nincs jogunk elítélni, amíg eltűrjük, hogy a tettestársai ott basáskodjanak felettünk.

Ha csak Szájert ítéljük el, azzal sajátos menlevelet adunk annak a rezsimnek, amit ő maga is szolgált. Itt és most a mai magyar társadalom közjogi fundamentuma vált nevetségessé. Igen, maga az Alaptörvény.

Bárki, aki holnaptól továbbra is ezt zokszó nélkül (!) szolgálja, az üljön Szájer mellé a vádlottak padjára!

Fidesz

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Szanyi Tibor: Szájer József védelmében

  • 2020.12.05 - 23:57
    Közvetlen hivatkozás

    Kedves GYakorlo Alkesz Szanyi kapitany! Ha nem vette volna eszre, on nyitott kapukat donget! Ugyanis az ellenzek NEMCSAK szajert, hanem az EGESZ ner-t es annak megszemelyesitojet, a fidesz-kormanyt ohajtja lehuzni a budin, es nem azert, mert szajer megszegte a kijarasi- es gyulekezesi rendeletet! Ugyanis szejer tette csak egy gennyes pattanas megnyilasa volt, egy olyane, amihez hasonlokkal van tele a kormany most is. szanyi urnak nagyon is pontosan kellene tudni, amit meg en is tudtam csipobol – pedig aztan a joghoz semmi kozom – , hogy szajertol a belga rendorseg a kepviselo mentelmi joga miatt SEMMIFELE TESZTET NEM VEHET! Vagyis nagyon jol tudta ezt szajer is (ezert forszirozta annyira a drogtesztet, helyben, mert tudta, ugyse lesz letesztelve) – tehat most nagy hangon megprobaljak ezt a belga rendorseg baklovesenek beallitani! Nem fog menni! A masik dolog, szanyi kapitany, ez a “botlas” nem egy egyszeri eltevelyedes, hanem egy olyan allapot napvilagra kerulese volt, amirol MINDENKI tudott, de ennek ellenere hazudott rola a nyilvanossagnak! Tudott errol orban, a felesege, az osszes parttarsa – hiszen ezert is lett vezeto embere a fidesznek: a kivalo zsarolhatosaga miatt. Nem hinnem, hogy egy vezeto fideszes politikusrol is keszult volna valamilyen nemzetbiztonsagi atvilagitas – vagy ha keszult, akkor az nagyon is egy egypeldanyos, 100 evre titkositott okirat lehet, es az is orban basi szefjeben pihen, a lebukasig. Szanyi ur – ne vedje be a vedhetetlent!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.