Szász János filmrendezőnél reggel óta házkutatnak! – Frissítve Csókay doktor és Szász megszólalásával!

Mindent átkutattak az otthonában, még a gyerekei számítógépét is lefoglalták a rendőrök. A hvg.hu információja szerint az ügy hátterében a rendező és egy producer jogi vitája állhat. Szász ügyvédje szerint túlzó és indokolatlan a rendőrségi intézkedés.

A srácai számítógépét is lefoglalták

Reggel 6 óra óta házkutatás zajlik Szász János rendező otthonában – értesült a hvg.hu. Az információt több forrásból is megerősítették lapunknak. Szász János ügyvédje, dr. Fülöp Tamás elmondta a portálnak, hogy

a rendezőhöz a hajnali órákban vonult ki a rendőrség, amikor az egész család, a gyerekek is otthon tartózkodtak.

Fülöp elmondta, hogy

Szász Jánosnak a művészeti tevékenységével kapcsolatos a rendőri intézkedés, ami még délután fél 2-kor is zajlott.

A rendőrök számítógépeket, telefonokat foglaltak le, köztük a gyerekeknek azokat a számítógépeit is, amelyeken az online oktatásuk zajlik.

Az ügyvéd elmondta azt is, hogy a kutatási jegyzőkönyv alapján tudja csak feltételezni, hogy milyen ügyről van szó

„Csakhogy ezzel az a probléma, hogy az a cselekmény, ami a kutatási határozatban szerepel, nem bűncselekmény”

– mondta. Másrészt a bűncselekmeny amire hivatkozva a rendőrök megjelentek Szász otthonában, büntető törvénykönyvben található egyik legenyhébb bűncselekmény, ennek akapján a rendőri intézkedés Fülöp szerint

„tökéletesen eltúlzott es indokolatlan”.

Más forrásból származó információk szerint

Szásznak egy ismert producerrel van jogi természetű vitája, ez állhat az ügy hátterében.

Gábor György közösségi oldalán írt az eset hallatán:

„Most érkezett a hír, hogy Szász János filmrendező otthonában hajnal óta házkutatást tart a rendőrség. Az ügy hátterében a rendező és egy ismert producer jogi vitája áll. A rendőrség – amelynek fellépése az ügyvéd szerint túlzó és indokolatlan – a gyerekeknek még az online oktatásra használt számítógépeit is lefoglalta.

Vagyis – ha jól értem

(de őszintén remélem, hogy valamit félreértettem) – egy magánvádas ügyben jár el így Orbán és Pintér rendőrsége.

Vagyis ha én holnap feljelentem Orbán Viktort, Rogán Antalt, Mészáros Lőrincet, Ráhelt és Tiborczot (rengeteg okom lenne rá), akkor hozzájuk is kiszállna a rendőrség, s az ő lakásaikat is szétvernék, az ő telefonjaikat és számítógépeiket is lefoglalnák?

És ez most már így lesz?

Ha ebben a roppant feljelentő kedvű országban bárki bárkit feljelent, akkor megy íziben a rendőrség, hajnalban dörömböl, behatol, széttúrja a lakást, az asszony és a nagyobbik leány fehérneműi közt különös kéjjel és örömmel hosszasan turkászik, aztán viszik, amit csak látnak?

Számítógépet, rajta az életművel, levelekkel, speciel nekem épp a most befejezett és korrektúrázás alatt álló új könyvemmel, viszik a telefont, amin naponta tartom a kapcsolatot az idős és beteg családtagjaimmal?

A Szputnyik vakcina mellé megérkezett Putyin receptje? Mi a szar van itt?”

Frissítés!

 „Tudom, hogy ki áll a dolog mögött, de nem mondom el, hogy kiről van szó. De nagyon szégyellje magát az illető!”

– mondta a Telexnek. Úgy véli botrányos, „hogy ez megtörténhet ma Magyarországon”.

„Undorító gazság van a háttérben”

– mondta.

„Legalább 60 napra elvitték az összes telefonunkat, számítógépünket és minden adathordozót.”

A lap egyébként megkereste a rendőrséget is, akik a következőket mondták:

„a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály személyes adattal visszaélés vétség és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást, amely keretében a helyszínen kutatást hajtott végre a rendőrség. Gyanúsítotti kihallgatás nem történt”.

Az ügyben most megszólalt Dr. Csókay András is,

aki bangladesi sziámi ikreket szétválasztó orvoscsapat vezetője. A doktor az Indexnek elmondta: mélységesen felháborítja az, ami Szász Jánossal történik.

„Házkutatás? Megáll az eszem! Ő és az operatőre ott voltak velünk a huszonhat órás műtét alatt, végigszenvedték ők is azt a borzalmasan nehéz huszonhat órát, és az utána következő napokat. Nagyon örültünk, hogy vállalta a felkérésünket arra, hogy filmet készítsen a műtétről. Nyugodtan írja meg, hogy az orvosok kiállnak mellette. A hat idegsebész biztosan, és az aneszteziológusok, valamint a műtőszemélyzet is. Úgy tudom, hogy a plasztikai sebészeknek sincs bajuk a filmrendezővel. Ebben a sziámi ügyben kiállunk mellette.”

– mondta a lapnak Dr. Csókay.

sirály

3 thoughts on “Szász János filmrendezőnél reggel óta házkutatnak! – Frissítve Csókay doktor és Szász megszólalásával!

  • Volt már olyan a világtörténelemben, hogy politikai gyilkosság vetett véget egy diktátor életének és utána a nép sorsa jóra fordult….Ha viszont ez nem így van, akkor 2022-ben minden normális magyar ember, azaz minden nem fideszrajongó ember menjen el szavazni, és adja voksát a közös ellenzéki jelöltre és pártra.

  • Még jó hogy nem végezték ki a gyerekei előtt egy orbán seggnyaló miatt!! Üdv a totális diktatúrában!! Amíg kómában alszik a nép, addig a csúti bűnöző dakota, lopakodva építi ki a putyini rendszert! ma Ő, holnap TE leszel vegzálva! Aludjatok csak és kussoljatok nyugodtan!!

  • Ami késik, nem múlik..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük