Frissítve! Szavazási nonszensz Terézvárosban, vagy kacsa a hír – döntsön!

Sok minden megtörténhet, meg az ellenkezője is a csúcsra járatott választási diliben. Terézvárosból jött a hír, hogy duplán osztottak szavazólapot a választóknak. Mi van?

Ez hogy lehet? Jelentkezzen, aki érti!

150 embernek duplán osztottak szavazólapot Terézvárosban – írta ki Soproni Tamás, a Momentum helyi polgármesterjelöltje a Facebookra. Így minden jelölttől ugyanennyi szavazatot le fognak vonni.

A polgármester-jelölt azt írta:

az ellenzék legerősebb szavazóköreiben történt az incidens.

Azt írta Soproni:

„Most kaptam a hírt, hogy Terézvárosban az ellenzék legerősebb szavazóköreiben 150 választónak duplán osztottak szavazólapot, így ezeket megsemmisítik, és mindkét oldalról ugyanennyi szavazatot fognak levonni.

Ha még nem tetted volna: menj el szavazni, hogy ez ne befolyásolhassa az eredményt! Szabadítsuk fel Budapestet!

UPDATE: A képviselőjelöltek szavazólapjából osztottak duplán, a polgármestereset nem kapták meg a választók. Az ellenzék szempontjából legerősebb, 29-es szavazókört érinti a legdurvábban az esemény, itt 150 választóról van szó, de kisebb mennyiségben más szavazókörben is előfordult.”

A kommentekből:

„Ellenzéki delegált mit csinál a szavazókörben? Mert gondolom van. Csak lepecsételt szavazólap érvényes. Előre nem lehet lepecsételni. És a sasszemű ellenzéki delegált nem veszi észre, hogy egy embernek 2x pecsételnek és 2 lapot adnak? Ráadásul ezt 150x….. Aha.”

„Komolyan nem hiszem el, hogy akinek a kezébe adják, miért nem adja vissza??? Logikus, hogy nem lehet duplán szavazni… szerencsére nálunk minden rendben volt, borítékot is adtak maguktól, nem kellett kérni. 3x annyi nyugdíjas volt, mint fiatal. Remélem ők is legalább annyira szenvednek a bulinegyedtől, mint én, vagy nem tudom mekkora pofon kell még nekik, hogy történjen itt valami. De bízunk a legjobbakban”

„Ezt hogy?? 150 szavazó nem vette észre, hogy kettőt kapott? A lapokat kiadó és a körülötte ülők sem tudnak egyig számolni?”

„Nem arról volt szó, hogy küldtetek mindenhova ellenzéki bizottsági delegáltat?
Meg hogy lehetséges, hogy 150 szavazóból egy se veszi észre hogy 6 lapot kapott? vagy hogy kétszer kellett valakire X-elni? Én itt inkább valami kacsát szimatolok, ilyen választási baki és csalás fizikai képtelenségnek tűnik nekem elsőre.”

Frissítés!

„Soproni megint lyukra futott”

A Fidesz várja az ellenzéki polgármesterjelölt bocsánatkérését.

„Soproni Tamás négy hónapig tartó, hazugságokra épülő kampánya újabb szintet lépett azzal, hogy ma, a választás napján Facebook-bejegyzésében burkoltan csalással vádolta meg a Fideszt”

– írja közleményében a Fidesz-KDNP terézvárosi szervezete. Az ellenzéki polgármesterjelölt azt állította, hogy az ellenzék legerősebb szavazóköreiben duplán osztották 150 választópolgárnak szavazólapot, ezért ezeket meg kell semmisíteni, s ugyanennyi szavazatszámot le kell majd vonni mindkét jelölttől- írják.

A közlemény a helyi választási irodára hivatkozva azonban beszámol róla, hogy

mindössze nyolc választópolgár kapott rosszul szavazólapot, s közülük három esetében még időben észrevették a szavazatszámlálók a hibát.

„Tehát Soproni megint lyukra futott, viszont a balliberális sajtó már egyértelmű csalásról ír. Ezért várjuk Soproni bocsánatkérését, illetve az internetes lapok helyreigazítását”- olvasható a Fidesz-KDNP közleményében.

 

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest