Százszámra ajándékozzuk el a bespejzolt lélegezetetőgépeket – ehhez semmi köze Varju feljelentésének, hogy tényleg megvannak-e, ugye?

131,7 milliárdnyi lélegeztető a KSH adatai alapján augusztusig nem érkezett meg Magyarországra (a külügyi államtitkár szerint azért, mert a vámosok lassan dolgoznak…). Varju László feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen korrupció gyanú miatt.

A kormány csütörtöki határozata értelmében Magyarország ingyenesen átruház lélegeztetőgépeket és betegőrző monitorokat Csehországnak és a Vajdaságnak

A közlönyben megjelent jogszabály szerint erre

“a koronavírus-járvány okozta nemzetközi helyzet”

miatt van szükség. Egyrészt 100 lélegeztetőgép és 100 betegőrző monitor tulajdonjogának ingyenes átruházásáról döntött a kormány

“egy vajdasági egészségügyi intézmény számára a helyi lakosság megsegítése érdekében”.

Másrészt 150 lélegeztetőgép és a hozzá tartozó 100 betegőrző monitor kerül ingyen Csehországba, valamint ezeken felül központi szoftverek a monitorokhoz.

Nem ez az első lélegeztetőgép-ajándékozási döntés a magyar kormány részéről,

augusztusban Kárpátaljára küldött ilyen módon gépeket, júliusban pedig Kirgizisztán kapott húsz invazív lélegeztetőgépet Magyarországtól ingyen.

Szerdán látott napvilágot az a hír,

miszerint azt a feladatot kapták a külügyi tárcától a magyar külképviseletek, hogy

próbáljanak meg eladni nyolcezer lélegeztetőgépet.

A minisztérium közlése szerint ezek a készleteken felüli gépek.

Forrás

2 hozzászólás

 • 2020.10.30 - 12:38
  Közvetlen hivatkozás

  Hm.
  Jó lenne már tudomásul venni, hogy nem mi ajándékozunk mindenféle egészségügyi cuccokat/gépeket és kórházat(pl. Vietnám), hanem országunk új Csekonics bárója Orbán, aki népünk által megtermelt vagyont szórja szét hazánkban és külföldön, stadionok templomok kastélyok és még ki tudja milyen célok közt.
  Úgyhogy tessék már megjegyezni tisztelt firkász urak és hölgyek: Nem mi, – akik megtermeljük ezt a rengeteg vagyont/pénzt népünk és országunk boldogulására/jobb életére – szórjuk szét, hanem Orbán az Új Magyar Csekonics. És Azt is szinte két-kézzel szórja szét!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük