Szegeden győztesként hirdette ki magát az MSZP

Hónapok óta írunk arról, hogy a kormánypárti propaganda, a “közszolgálati” MTVA, a TV2, a Riposzt és társai hogyan csúsztatnak, hazudnak éjjel-nappal.
[mnky_ads id=”10551″]
Erre mi történik a választások másnapján?

A szépíteni igyekvő szeged.hu a szocialista bukott miniszterelnök-jelölt, polgármester Botka László vezette város kezében lévő Szeged.hu helyi “hírportál” belehazudja a szemünkbe, hogy Szegeden mindkét körzet az MSZP-Párbeszédé!
[mnky_ads id=”10552″]
A hétfő délelőtt megjelentett cikk után kedden az MSZP városi szervezete a facebookra ki is plakátolta a diadaljelentést, hogy

Szegeden Szabó Sándor és Joób Márton nyert.

Mi itt a gond? Lehet továbbhaladni.

Elsőre köpni, nyelni nem tudtam. Hát, hiszen a Csongrád megyei 2-es OEVK-ban a fideszes B. Nagy László hatezer szavazatkülönbséggel legyőzte az MSZP-s Joób Mártont.

Akkor mi történhetett?

Oda-vissza megnéztem az adatokat és leesett az a bizonyos tantusz. Az MSZP szegedi szervezete és a kezelésében álló szeged.hu portál újságíróstul, főszerkesztőstül (ha az van neki) úgy gondolta, hogy márpedig ők győzelmi jelentést adnak ki.

Szorgosan nekiálltak és leválogatták a csak szegedi, azaz városi szavazókörökben leadott voksokat, mindkét esetben a falvakat kihagyták és így sikerült mindkét mszp-s jelöltet győztesnek kihozni.

Az 1-es körzetben kihagyták Deszk, Ferencszállás, Klárafalva, Kübekháza, Tiszasziget és Újszentiván eredményeit, míg a 2-esben lehúzták Ásotthalom, Bordány, Domaszék, Forráskút, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa, Üllés, Zákányszék és Zsombó szavazatait.

Ezzel a módszerrel egyben sikerült vérig sérteni az ezekben a falvakban a helyi fideszes kiskirályokkal, polgármesterekkel dacoló valódi mszp-s szavazókat. Nem ezt érdemelték!

Ráadásul (még Szegeden is, nemcsak a teljes szavazókerületben) a listás szavazatok tekintetében meggyőzően nyert a Fidesz az MSZP-Párbeszéd előtt. Esetleg ezt kéne elemezni, ezt kéne megmagyarázni.

Éljen a Párt! Megvan a jelentés, elvtársak győztünk!

Na itt tényleg álljunk meg egy szóra. Hát hiába pofázunk évek óta sajtóetikáról, objektív hírszolgáltatásról? Hiába mutatjuk be, hogyan hazudja tele az általa felügyelt médiát a Fidesz? De minek, ha első adandó alkalommal a “mieink” – Mieink? – rögtön ugyanehhez a módszerhez folyamodnak. Csúsztatnak, hazudnak, megvezetnek mindenkit csak azért, hogy szebb legyen a bukás.

Hát elvtársak! Illetve nem elvtársak: ezt ugyanúgy nem hagyjuk szó nélkül, mint az állami propagandagyár 0-24 órás hazugságait.

A szegedi MSZP, a Szeged.hu és Botka László polgármester szálljon magába és vegye a fáradságot ahhoz, hogy a saját médiafelületén ne csúsztasson, ne hazudjon.

Ha vesztettek, hát vesztettek. Ha B. Nagy László hatezer szavazattal nyert Joób Márton előtt, akkor ne kozmetikázzanak, ne mazsolázzanak az eredményekből, hanem korrekt módon tegyék közé mindkét választókerület teljes eredményét.
[mnky_ads id=”10553″]
Mert ez így korrekt, mert ez így tisztességes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük