Kerítésen innen

Szegény Müller Cecília nem tehet róla: nem szűret emlőt a magyar….!

Szegény Müller Cecília nem tehet róla: nem szűret emlőt a magyar....!

Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint az uniós kisemberek 1.700 millió forintnak megfelelő eurojáért vásárolt emlőszűrő buszokat azért nem használja a magyar egészségügy prevenciós céllal, mert kevesen mentek el az első vizsgálatokra.

Müller Cecíliáék egy óbudai BKV telep eldugott sarkában tárolják a méregdrágán vásárolt mammográfiás (emlődaganatot szűrő) buszokat

Összesen 1.75 milliárd forintért (!) vásárolták őket, de információim szerint 2019 óta egyetlen vizsgálatot sem végeztek bennük!! Ezt támasztja alá, hogy sem a tizenhét milliárdos összköltségvetésű EU-s projekt honlapján, sem a neten nincs nyoma egyetlen vizsgálatnak sem – hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos képviselő közösségi oldalán május végén.

Hétfőre változott a leányzó fekvése….. – na nem álltak csatasorba a buszok, de….

“Müller Cecília beismerte, hogy maximum néhány vizsgálatot végeztek az 1,7 milliárd forint EU-s támogatásból vett tíz emlőszűrő busz egyikén, aztán már ki is szerelték a berendezéseiket.”

számolt be a képviselő.

fotó: H. Á. facebook oldala

“Persze a beismeréssel együtt jött egy szürreális “magyarázat” is

 amikor az első busszal kiértesítettek néhány száz embert, azoknak kb. fele nem ment el.

Müller szerint ezért aztán hagyták a fenébe az egészet és leszerelték és állítólag oltóbusznak használták azokat.

Ez persze csak rossz vicc lehet – azért kidobni a darabonként 170 millióért megvett járműveket, mert az első alkalommal csak 40 százalék ment el? Ami amúgy egyáltalán nem lenne rossz arány, sőt!

Sokkal valószínűbb magyarázat az az információ, amit “belülről” kaptam:

a buszok műszakilag nem voltak alkalmasak.

Onnantól kezdve pedig az ügy már szimpla hűtlen kezelés, hogy ez már a prototípusnál kiderülhetett. Így aki ennek ellenére jóval később a maradék kilencet átvette, az bűncselekményt követhetett el.

Ráadásul az EU-s támogatások alapelve, hogy ha egy projektet nem használnak arra, amire a pénzt kifizették, úgy ezt a pénzt az EU visszaköveteli.

Ezért a feljelentés mindenképpen indokolt, arról nem is beszélve, hogy ez az 1,75 milliárd egy 17 milliárdos nagy projektnek csak egyik eleme volt – korábban több más elemről beszámoltam (pl. a 70 ezer forintos kávészünetekről). A feljelentést meg is fogom tenni itthon és az OLAF-nál is. A magyarázkodás vége is sok kétséget kelt.

A “tisztifőorvos” szerint a kibelezett buszokat oltóbuszként használták. AZ RTL korábbi tudósítója azonban utánajárt a nyilvános adatbázisok alapján, hogy egy kivételével a buszok csak néhány száz kilométert tettek meg.”

Friss híreink!

About Author

Szólj hozzá!