Szegényeknek nagyon kell a fa ebben a kurva hidegben!

Mellékesen emlékeznek arra, amikor Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszterről derült ki, hogy 10 éves kisfiának vett egy svábhegyi luxuslakást, aminek az értéke 60–70 millió forint lehet.  Aztán itt van Szijjártó Péter új villája, amit a  külgazdasági és külügyminiszter az eddigi lakó ingatlanjai mellé vásárolt.  

“Ha az Isten íródiák volna

S éjjel nappal mozogna a tolla,

Úgy se győzné, ő se, följegyezni,

Mennyit kell a szegénynek szenvedni.” (József Attila)

És arra emlékeznek,

amikor  A széleskörű családi összefogás magyarázatával állt elő Zsiga Marcell volt miskolci fideszes országgyűlési képviselő, amikor kiderült, hogy új házat épített. Ő az, aki szerint 47 ezerből is meg lehet élni című ökörségével vált ismertté.

Ennyit most bevezetőnek, a  Gucci táskák, a gigerli stílus, a sportautók, a százezer forintos pezsgők, a luxuslakások fenntartására mennyi pénz is kell, azt most hagyjuk.

A szegénység felszámolásához nem a pénz hiányzik, hanem a politikai szándék

Nézzünk inkább kicsit máshová.

Káposznyák István írja mai facebook bejegyzésében:

“Milyen rohadt világ van itt Magyarországon? Nézzék meg, hogy mit munkál a Fidesz a magyar vidéken. Nyíradonyban jártam, hogy segítsek embereknek tüzelőt vásárolni, mert nem kapnak az önkormányzattól politikai nézeteik miatt. Ahogy mentünk végig a Bokrétáson megnézni, hogy ki az aki fát kapott, egy csoportosulásra lettem figyelmes, egy önkormányzati mikrobusz és egy traktor fa körül.

Meg akartam kérdezni a listát tartó hölgyet (állítólag a helyi szociális osztály vezetője), hogy mi alapján megy a faosztás és mi van a listán, de nem volt hajlandó még az ablakot sem letekerni úgy hajtott el a helyszínről. Mondanom sem kell, hogy a traktor fával együtt. Az elkeseredett fiatalember behívott a házába és rettenetes szegénységet láttam. Ezt építette a Fidesz a magyar vidéken! De hozzá kell tennem, hogy ez az elszegényedő világ nem állt meg a cigánytelep határában.”

A horror peremén, avagy a magyar mélyszegénység és a nyomor anatómiája

Emberek már negyven nap sincs hátra! Ebben a hidegben gondoljatok az említett fákra. Április nyolcadikán legyen ott mindenki az urnáknál!

https://www.facebook.com/KaposznyakIstvan.Szolidaritas/videos/1967590289918674/?t=0

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük