Az EMMI egy nappal ezelőtt adta ki önfényező értékelését arról, hogy most már tényleg rendben mennek a dolgok Magyarország egészségügyét tekintve, minden más híresztelés ellenzéki hergelés.

A valóság ezzel szemben…

“Az elmúlt másfél évben jelentős változások történtek az egészségügyben, amelyek célja a családok egészségének támogatása, a hatékonyabb megelőzés és a biztonságos, magas színvonalú betegellátás erősítése, valamint az egészségügyi dolgozók megbecsültségének további javítása volt – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.”

Ugyan ezen a napon Farmoson -egy kommentből derült ki a helyiségnév- Dr. Ács Attila körorvos az alábbi cédulát volt kénytelen kiragasztani a rendelő bejáratára:

- Hirdetés -

(Farmos Pest megyében lévő település, 3.427-en lakják.)

A cédula tanulsága szerint, egy, azaz egy orvos sem volt méltó az önkormányzat szerződésére, vagyis ellátatlanul maradt egy körzet. Az eddig ott rendelő doki -feltehetően saját költségére- azokat tudja csak ellátni, akik -kis túlzással- életveszélyben vannak.

A kommentekből….

“Farmoson nincs másik doki! A fiatal Ács doktor úr látta el a két köretet!! De már erre sincs kerete ezekszerint a önkormányzatnak vagy lehet szimpla hanyagság csak és utólag pótolják… Minden községnek rendelkeznie kell legalább egy háziorvossal!!”

“Remélem mielőbb lesz erre megoldás és visszaáll a régi rend… Én a magam részéről elkeserítőnek találom a kialakult helyzetet de én befejezte a témát. Sajnos ez Farmos”

“Valóban szabad orvosválasztás van, de az egyetlen aki köteles fogadni, az a körzeti orvos, a többivel esetleg meglehet beszélni/egyezni ha választottál. Ha belemegy és kezel akkor jó fej, de ha nem, nem kötelező. Legalábbis 2 hónapja ezt az infót kaptam a védőnőnktől amikor gyerekorvost választottunk.”

“Szègyen, Magyarország így teljesít jobban.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét