Az MTVA-nál úgy érezhették, hogy nincs még teljesen lerágva a “szegény, szerencsétlen megtámadott” szerep, kedden újra feltették a kezüket, miszerint újra megtámadták őket. Hát nem tudom, ez már első alkalommal sem volt nagy “etvasz”….

Majdnem teljes ellenzéki “blokád”

Hétfőn – az MSZP képviselőit leszámítva – ellenzéki képviselők vették „blokád alá” az MTVA egyik bejáratát, hogy számon kérjék a közpénzből finanszírozott intézményen, hogy az miért nem ismerteti az EP-kampányban az ellenzéki pártok véleményét.

Ki mint hamisít, úgy arat…! Papp Dániel remekül arat…..

A képviselők 5 pontos követelési listát szerettek volna Papp Dániel vezérigazgatónak átnyújtani, ezt azonban csak kiragasztaniuk sikerült a köztévé székházában, ahol újra biztonsági őrök állták útjukat. A 444 szúrta ki az MTVA közleményét, miszerint az ellenzéki blokád a szabadság és munkához fűződő jogukban korlátozta a dolgozókat és a vendégeket.

Legyen bizonyíték a Varju László elleni erőszakot megörökítő MTVA-s felvétel!

A követeléseik

  • konszenzusos vezető álljon a közmédia élén, illetve azt, hogy a Médiatanácsban egyenlő számban legyenek kormánypárti és ellenzéki delegáltak, akik a közmédia mindenkori vezetőjét kinevezik;
  • a fizetett kormányzati propaganda törvénybeli tiltását, az MTI ne cenzúrázza a pártközleményeket, a közmédia műsoraiban egyenlő arányban szerepeljenek ellenzéki politikusok a kormánypártokkal;
  • az EP-kampányban minden induló párt kapjon rendszeres, egyenlő megjelenési lehetőséget;
  • csökkenjen harmadára a közmédia költségvetése, és az így felszabadult pénzt kórházakra és iskolákra költenék;
  • a közmédia számoljon be az uniós beruházásokról, és arról is, az milyen pénzből valósul meg.

„Más ellenzéki képviselők engedély nélkül hatoltak be a közmédia területére, többen közülük törvénysértő módon készítettek kép- és hangfelvételeket, amivel megsértették a munkatársak személyiségi jogait.”

– folytatódik a közlemény.

Papp Dánielre várva…. – és kimerészkedett! Az MTVA vezére szóba állt Széllel és Hadházyval, de a mosdóba azért nem engedték be őket

Az MTVA „a tapasztalt visszaélések” miatt jogi lépéseket tesz

„Nem ez volt az első alkalom, hogy ellenzéki képviselők betörtek a közmédia épületébe. Tavaly év végétől több alkalommal követtek el hasonló jogsértéseket, ellehetetlenítve a normál munkavégzést.”

Hoppá….

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a közleményre reagálva azt írja Facebook-posztjában:

„Segítek a láthatóan teljes szerepzavarban lévő MTVA-nak: a képen látható ‘ismeretlen tettesek’ egytől egyig ismert ellenzéki országgyűlési képviselők és politikusok, akik nem ‘magánterületen’, hanem adóforintokból fenntartott közintézmény területén tartózkodtak, és akiknek amúgy az ő stúdióikban lenne helyük, ahol felkészült és pártatlan riporterek kérdezik őket — addig is, amíg ez így lesz, minden létező módszerrel küzdeni fogok és fogunk a szabad sajtóért. Hozzáteszen én erőszakmentesen — szemben velük…”

A jó (rossz?) elnyeri méltó (méltatlan?) jutalmát! – a Miniszterelnökség szerződött az MTVA-t is védő céggel

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét