Szél Bernadett: Unom már, hogy maffiózók küldik rám a rendőrséget!

„Unom már, hogy maffiózók küldik rám a rendőrséget” – hallatszik Szél Bernadett Facebook élőjében, miközben a képviselőt éppen rendőrök állítják meg és indítanak ellene szabálysértési eljárást, zsinórban a harmadik héten ugyanott, ugyanakkor.

Hétfőn tartottak negyedszer dudálós tiltakozást Szél Bernadett, Hadházy Ákos és a Momentum szervezésében – hogy miért, arról részletesen beszéltek a 444.hu hétfő reggel megjelent interjújában.

A tiltakozás menete a négy hét alatt nem változott sokat:

autók köröznek a Lánchíd előtti forgalomban, és az első hetekben dudával, most már inkább hangos zenével tiltakoznak.

Azért itt, mert szimbolikusnak érzik a helyszínt Orbán Viktor Várban lévő irodája miatt.

Büntetni a második héten kezdték a résztvevőket közlekedési szabálysértésre hivatkozva,

és ehhez kapcsolódik az egyetlen igazi változás a tiltakozások menetében: a rendőrök száma egyre nő, de olyannyira, hogy ezen a hétfőn már egészen feltűnő számban jelentek meg egy egyébként elég csekély létszámú, különösebb fennakadást nem okozó, a rendre semmilyen módon nem veszélyes eseményen.

A Clark Ádám téren olyan sok rendőrt lehetett látni,

mint ennél sokkal komolyabb tüntetéseken, és el is kezdték kiszedni a hangot kiadó autósokat egyesével a körforgalomból.

„Aki tiszteli az erkölcsöt, és az emberi jogokat, azoknak kell rendőrökkel szembenézni, közben miniszterségig viszik azok, akik kirabolják a népet”

– mondja videójában Szél. Közben világos, hogy nagyjából ezek most a rendszeren kívüli ellenzéki politizálás keretei: mondhatná szó szerint ugyanezt éppen a Duna másik oldalán napirend után, sokkal kevesebb emberhez jutna el, mint rendőrök gyűrűjében egy mobiltelefon kamerájába beszélve.

…ezeket az eseményeket a hatalom teszi érdekessé

És bár Hadházy Ákos arról beszél, hogy nem szeretné, ha a rendőri fellépés vinné el a hangsúlyt ezeken a tüntetéseken, mert szerinte az a fontos, hogy emberek kijöttek tiltakozni, a helyzet mégis az, hogy

ezeket az eseményeket a hatalom teszi érdekessé.

Ami a körforgalomban történik, az se nem igazán látványos, se nem valami izgalmas, könnyen lehet, hogy mostanra már a nézők is elvesztették volna az érdeklődésüket, ha annyi történne hétfőnként, hogy politikusok és néhány ember hangosan kifejezi az elégedetlenségét. Az viszont, hogy a hatóság ilyen erővel lép fel (múlt héten 49 tiltakozót jelentettek fel), hétről hétre megtölti tartalommal ezeket a tiltakozásokat, és újra rávesz embereket arra, hogy ismét kimenjenek, vagy legalábbis ismét kövessék, hogy mi történik itt.

Via 444.hu

 

One thought on “Szél Bernadett: Unom már, hogy maffiózók küldik rám a rendőrséget!

  • Ezekbol a kis dolgokbol lehet epitkezni – ez kell a nagy dolgok eljovetelehez. Sok kitartast kivanok Berninek, Hadhazynak…. (UGy latszik, megsem jol szigetelt a karmelita kolostor…. Hat ne is legyen)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük