Az LMP társelnöke nem tart attól, hogy fideszes ügynökök lennének a pártjában.

Szél Bernadett a Magyar Nemzetnek adott interjújában arról beszélt, hogy kampánylehetőségeik szűkösek, de így is felveszik a harcot a Fidesz „agyatlan sorosozásával” szemben. Nem zárta ki, hogy jelöltjeik adott esetben visszalépjenek majd a „korszakváltást megtestesítő” indulók javára, de szerinte most nem ezekről kell beszélni. Azt viszont leszögezte, hogy a Jobbikkal a jelenlegi formájában nem alkotnának koalíciót. Néhány részlet az interjúból:

“Nem úgy áll össze a listánk, mint a Fidesznél, hogy akiket szégyellnek és nem mernek egyéniben elindítani, inkább listán kapnak jó helyet. Én eddig mindig elindultam ott, ahol élek, ez pedig Budakeszi és környéke. Nagyon jót tenne Budapestnek is, ha zöldpárti politikusok kapnának lehetőséget, hiszen a fővárosban annyi fát kivágtak, hogy a tiszta levegő szinte már csak Budakeszi felől érkezik.”

A  vita az összefogásról, együttműködésről elveszi az energiát a lényegi dolgoktól

“Amennyire látom az ellenzéki oldalt, büszkén mondhatom, hogy aki ránk szavaz, az jó helyre adja a voksát. Ez az egész vita, ami az összefogás, együttműködés, koordinálás mentén kialakult, elveszi az energiát a lényegi dolgoktól. Annak örülnék, ha valamennyi ellenzéki párt népszerűsége növekedni tudna, mert akkor kerülnénk közelebb a kormányváltáshoz.”

“Ha korszakváltásról beszélünk, és ezt megtestesítő jelöltekről, akkor nyitottak vagyunk az együttműködésre. Pillanatnyilag úgy állunk, hogy Gémesi Györggyel és pártjával, az Új Kezdettel fogunk együtt indulni. De most a legfontosabb, hogy mindenki kampányoljon. Mi vagyunk az első párt, amelynek megvan a 106 jelöltje, a listája, a programja, az első szövetségünket is megkötöttük. Ez valódi munka.”

“Egy darabig lehet szédíteni minket, magyarokat, de a történelmünk is azt mutatja, hogy eljön az a pont, amikor „köszönjük, ebből többet nem kérünk”. Ki kell használni azt a hangulatot, hogy az embereknek kezd elegük lenni. Nem tudok ott lenni minden faluban, nincsenek óriásplakátjaink, és látszik, hogy ellehetetlenítettek minket a médiában is. Mi ezért kiállunk a Blaha Lujza térre, vagy éppen Kecskeméten a karácsonyi vásárban vonulunk fel, akár esik, akár fúj, akár havazik, akár meleg van, és így terjesztjük az üzeneteinket. A Fidesz agyatlan „sorosozásával” szemben mi letettük az asztalra az oktatási és az egészségügyi programunkat, ahogyan azt is, hogyan lehetne a béreket emelni.”

“A mostani állapotban lévő Jobbikkal nem lépnénk koalícióra.”

“Polt Péter személye szimbóluma az Orbán-kormánynak, az ilyen emberek miatt minden ellenzéki párt sok sérelmet szenvedett el.”

(forrás: Magyar Nemzet)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét