Szél: Micsoda behódolás ez és milyen időzítéssel!

Két hír egymás mellett: 1.)az Európai Unióban szankciós intézkedések léptek életbe négy magas rangú orosz állami tisztviselővel szemben a Navalnij elítélésében és bebörtönzésében játszott szerepükért és 2.) a magyar kormány magas állami kitüntetést adott át a távozó orosz nagykövetnek.

Ez szúrt szemet Szél Bernadettnek is….

„A Fidesznek üzenem, hogy nekik a szuverenitás már tényleg csak egy szó! Micsoda behódolás ez és milyen időzítéssel!

Ma, vagyis azon a napon, amikor az Európai Unióban szankciós intézkedések léptek életbe négy magas rangú orosz állami tisztviselővel szemben a Navalnij elítélésében és bebörtönzésében játszott szerepükért, a magyar kormány magas állami kitüntetést adott át a távozó orosz nagykövetnek.

Akkor, amikor az uniós-orosz kapcsolatok mélyponton vannak,

az Európai Parlament pedig további szankciókat és az Északi Áramlat 2 leállítását sürgeti, a fidesz elvtársias Júdás-csókot ad a putyini hatalomnak. Vlagyimir Nyikolajevics Szergejev (a nagykövet) állítólag

„a magyar-orosz kapcsolatok fejlesztését elkötelezetten támogató tevékenységéért”

kapta az amúgy a kimagasló teljesítmények elismeréséért járó kitüntetést.

Hagyjuk ezt, kedves miniszter úr, értjük, mi folyik itt

Szijjártó többször is egyértelművé tette:

a kormány szerint az Uniónak nem kellene foglalkoznia a Navalnij-üggyel, a tüntetők elleni brutális rendőri fellépéssel, sokezer ember letartóztatásával, és egyáltalán azzal, hogy a putyini hatalom rendre megmérgezi, lelöveti vagy bebörtönzi kellemetlenné váló politikai ellenfeleit.

Ahogy ma is elmondta az orosz nagykövet fogadásakor:

a kormány „a kölcsönös tisztelet talaján állva, a józan észre alapozva akarja fejleszteni a kapcsolatait Oroszországgal”,

és az elmúlt években

„több sikertörténet”

is volt, például a paksi bővítés vagy Nemzetközi Beruházási Bank új budapesti központja.

Hol él ez az ember?

Paks 2 egy közpénztemető, a Nemzetközi Beruházási Bankot meg kémbanknak becézik, mert orosz kémek rejtegetésére ad lehetőséget az Európai Unió egyik országában.

Amit tehát a Fidesz sikertörténetnek nevez, az Magyarország számára kudarc, a szuverenitás teljes feladása, az orosz érdekek egyoldalú kiszolgálása, a magyar adófizetők megkárosítása és az Európai Unió belső gyengítése. Az orosz függőség erősítése nem magyar érdek, ahogy az sem, hogy az Unió szemet hunyjon az Oroszországban a legfelső szintről irányított politikai leszámolások felett.

Aki ugyanis a hazájában bármire képes a hatalomért, az a határain kívül sem válogat az eszközökben. Magyarország ezt már alaposan megtanulhatta a történelemből.”

 

vakcina, felhívás

 

vakcina, figyelmeztetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük