Szél: mostantól egyetlen fideszes se jöjjön azzal, hogy jogállam, törvények és rend – ez egy bűnszervezet, aminek a parlament az egyik osztaga, semmi több!

Kellett nekem ma frissen benyújtott törvénytervezeteket olvasom – újabb személyre szóló törvényhozásba bukkantam, gratulálunk a törvénytelenség törvényi szintre emeléséhez! – kezdte beszámolóját közösségi oldalán Szél Bernadett országgyűlési képviselő.

A történet a következő

Kecskemét polgármestere két helyről vesz fel fizetést:

  • egyrészt polgármester,
  • másrészt a kecskeméti Neumann János Egyetem fölé helyezett közérdekű(nek csúfolt) vagyonkezelő alapítvány felügyelőbizottsági tagja.

Ezt jogszerűen nem tehetné meg. (…) Írtam a kormányhivatalnak, de nem választ kaptam, hanem egy törvénymódosítást:

csütörtök (04.01.) délután fél 5-kor nyújtották be: a tervezet szerint a 3000 fő feletti lakosságszámú település főállású polgármestere a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának vagy felügyelőbizottságának tagja vagy vagyonellenőre kivételével (!) egyéb, munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthet, más kereső foglalkozást nem folytathat

-magyarul

lehet Szemereyné polgármester és vagyonkezelő alapítványban pozícióban egyszerre. (Igen, a névegyezés nem véletlen, a Matolcsy-családhoz tartozik ő is.)

Akkor tehát:

  • Ha most fogják módosítani a törvényt, akkor a polgármester eddigi pozíció-párosítása nem volt jogszerű — mi lesz a következmény, például vissza fogja fizetni a havi 1,6 milliókat a polgármester asszony?
  • Tényleg minden törvénytelenséget törvényesít a Fidesz, és akkor már minden rendben lesz? Hol a határ?

A “közhasznú közérdekű” vagyonkezelő alapítványoknak egy célja van:

az, hogy a Fidesz a ’22-es bukást követően is át tudja menteni a gazdasági és politikai hatalmát — ezért csinálták az egészet, és ezért lepik el a fideszes klánok tagjai ezeket a szervezeteket.

Miniszter, polgármester, régi szobatárs, jó káder előnyben

Legyen szíves, mostantól egyetlen fideszes se jöjjön nekünk azzal, hogy jogállam, törvények és rend — ez egy bűnszervezet, aminek a parlament az egyik osztaga, semmi több.

 

törvény

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Szél: mostantól egyetlen fideszes se jöjjön azzal, hogy jogállam, törvények és rend – ez egy bűnszervezet, aminek a parlament az egyik osztaga, semmi több!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük