Sorting by

×

Szél: rendőrök büntetnek “Mészáros útján”, ha nincs 7.000.- forintos engedélye! – Hogy néz ki az a kresz tábla, ami a “Mészáros-veszélyt” jelzi?

Újabban rendőrök büntetnek Mészáros útján: aki nem tud róla, hogy 7000 forintért kell engedélyt vásárolni az oligarcha cégétől, 30 ezres bírságot kaphat a leggazdagabb magyar oligarcha útját védő rendőrségtől – figyelmeztetett Szél Bernadett független képviselő közösségi oldalán. Hogy hol futhat bele? Olvassa!

Ha óvatlanul balra (jobbra) fordul, tudja, mi a stájsz!

“A Herceghalom és a Pátyot Zsámbékkal összekötő 1102-es út közötti úton keresztül a környező településekről, például Pátyról, Telkiről és Budajenőről idő, benzin, illetve több mint 5 km-nyi károsanyag-kibocsátás megspórolásával, ráadásul Biatorbágy és Zsámbék belterületének elkerülésével érhető el az M1-es autópálya — sokan szívesen is jönnek erre, ha hagyják.

Ez az út 2007-ig az állam, illetve a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság tulajdonában állt,

majd ennek átalakulása után az Agrosystem Mezőgazdasági Zrt. tulajdonába kerülve végül Mészáros Lőrincnél kötött ki (a földekkel együtt). Tudomásomra jutott, hogy kiálltak a rendőrök és büntették az engedély nélkül áthaladókat —

merthogy áthajtási engedélyt kell vásárolnia Mészároséktól annak, aki nem szeretné a környezetét fölöslegesen szennyezni, a települési utak forgalmát terhelni, és nem utolsó sorban értékes perceket veszíteni, ha van más lehetőség is. Megjegyzem az információt sem könnyű megszerezni, hogy pontosan kitől és hol kell engedélyt vásárolni — akinek viszont nincs engedélye, annak jöhet a bünti.

Én a következőt gondolom:

a lakosság érdeke az, hogy ezt az utat ingyen és bérmentve használhassuk, ez racionális és egyébként is, iszonyú irritáló, hogy Mészáros földesúrtól még mi vegyünk 7 ezerért engedélyt, vagy ha olyankor járunk arra, jön a rendőr a 30 ezres bírsággal.

Ezt így, hogy…?

 • Egyrészt a közlekedési hatósághoz fordulok annak megvizsgálása érdekében, hogy jogszerűen járt-e el Mészáros Lőrinc a közforgalom előli elzárással,
 • másrészt megnéztem, kisajátítás kérése útján az önkormányzatok is fel tudnak lépni a közforgalom előtti újranyitása érdekében.

Köztudott, hogy a NER minden „aprópénzért” lehajol, de hogy erre az útra „útadót” vetettek ki, és rendőrökkel büntettetnek rajta, pontosan mutatja, milyen komoly lakossági igény van a használatára: időt, benzint, károsanyag-kibocsátást spórolunk vele és települések zsúfolt közlekedési helyzetén enyhítünk, ha ezt az utat választjuk.

Már azt is megszenvedtük, hogy a Fidesz útdíjassá tette az M1-M7 bevezetőt: elég az útdíjakból, se Mészáros, se más ne sarcoljon minket!”

Kapcsolódó

 

Szél: rendőrök büntetnek "Mészáros útján", ha nincs 7.000.- forintos engedélye! - Hogy néz ki az a kresz tábla, ami a "Mészárosveszélyt" jelzi?

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

 • 2022.01.07 - 09:59
  Közvetlen hivatkozás

  A kérdés, hogy a nevezett út mindkét végén jól látható módon jelezve van-e, hogy behajtani tilos, csak engedéllyel? Ha igen és nincs engedély, akkor jogos a büntetés, ha nincs kitéve, akkor alapvetően jogtalan cselekedetről van szó! Más dolog, hogy egy ottani utat lezárni is alapvetően elmebeteg gondolat. Ilyen csak a gazdától származhat. (Ez a diktatúra egyik megjelenése.)

  Válasz
 • 2022.01.07 - 10:03
  Közvetlen hivatkozás

  Ha jól láthatóan a jelzett út mindkét végén ki van helyezve a behajtani tilos tábla, kivétel engedéllyel és ha nincs engedély, akkor jogos a büntetés. Ha nincs kitéve megfelelő KRESZ tábla, akkor ez sarcolás! Bár nem érthető miért kell egy utat lezárni manapság, ha csak nem titkos helyre vezet? Na ez a kemény diktatúra mai megjelenése!

  Válasz
 • 2022.01.07 - 14:59
  Közvetlen hivatkozás

  A magánútra behajtást miért rendőr ellenőrzi? És kinél van egy 7000.- forintos “behajtási engedély”? Hol egy bírságolásról készült irat? Azon illene feltüntetni, hogy kit, mikor és miért? Mert azt – esetleg – meg lehet támadni. Van iolyen? Ha nincs, akkor csak szóf…s!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.