Szelektív Fidesz-emlékezet: az oroszok a szerződött vakcina mennyiség negyedét szállítják - "brüsszelezés mintájára egy kis moszkvázás (szentpétervározás)?" - Városi Kurír

Sorting by

×

Szelektív Fidesz-emlékezet: az oroszok a szerződött vakcina mennyiség negyedét szállítják – “brüsszelezés mintájára egy kis moszkvázás (szentpétervározás)?”

Nagyot változott a Fidesz-világ! 2021-re elérkezett a “ruszkik, haza” stádiumból a “bezzeg az oroszok” állapotba. Ha figyelik, arról minden kormány-megszólaló említést tesz, ha mikrofonközeli állapotban van, hogy “Brüsszel” nem szállítja rendesen a vakcinát, de arról nem esik szó, hogy a régi-új haver, az orosz szerződött fél ugyanebben a cipőben jár.

Hirdetés

Január 22-én állapodott meg Oroszországban Szijjártó Péter a Szputnyik-vakcinák vásárlásáról.

Kétmillió darabot vettünk, amivel egymillió embert lehet beoltani, mivel ezzel a vakcinával is duplázni kell. Szijjártó aznap több videót is készített, ez volt az egyik, amiben elmondja, hogy az összesen kétmillió adag vakcinából már 30 napon belül leszállítanak az oroszok 600 ezret, a következő hónapban aztán már egymilliót, az utolsóban pedig 400 ezret.

A 30 napos határidő most vasárnap jár le, eddig viszont csak 45 600 adag Szputnyik érkezett

– számolt utána a 444.hu.

Pénteken Szijjártó arról osztott meg egy videót, hogy Szentpétervárról elindult egy kamion, ami százezer adag oltóanyagot szállít Magyarországra. (A szentpétervári helyszín érdekes, mert ugyan van ott vakcinagyár, de az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szakemberi korábban a moszkvai üzemet ellenőrizték, mint az az OGYÉI főigazgató Hadházy Ákosnak írt leveléből kiderült.)

Ha a szentpétervári kamion holnap befut, akkor is csak 145 600 adagra megy fel a leszállított Szputnyik-vakcinák száma. Az első 30 napra ígért 600 ezer helyett.

Persze ott van még a vasárnap, amikor érkezhetne hirtelen 454 ezer adag vakcina.

De erre ne számítsunk, Müller Cecília hétfőn azt mondta, hogy ezen a héten 100 ezer adag orosz vakcinát várunk.

Ez lesz Szijjártó kamionja.

Hogy mi történt, azt nem tudni

Azt viszont közismert, hogy miközben az oroszok a hazai igények kielégítésével is nehezen birkóznak meg, elég bátran vállalnak be külföldi szállításokat. (A New York Times éppen most írt arról, hogy az oroszok hogyan próbálják politikai befolyássá alakítani a vakcinaszállításokat, százmilliós tételeket ígérve meg, amelyek leszállítása erősen kétséges.)

Az biztos, hogy időközben a magyar kormány is szembesülhetett azzal, hogy az ígért mennyiség nem fog megérkezni.

Gulyás Gergely legalábbis a múlt heti kormányinfón mintegy mellékesen azt közölte, hogy februárban 200 ezer vakcinát várunk az oroszoktól, nem említve, hogy eredetileg 600 ezer vakcináról volt szó.

A Telex erre akkor rákérdezett, de nem kaptak választ.

További érdekes részletekért kattintson!

… és a kiállás a “főnök mellett”, ami “biztos helyről jött”

Bárándy

kutyák

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Szelektív Fidesz-emlékezet: az oroszok a szerződött vakcina mennyiség negyedét szállítják – “brüsszelezés mintájára egy kis moszkvázás (szentpétervározás)?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.