Valahogy így szeretném, mármint a befejezést, amolyan Jancsós módon. Futkározó pucér nőkkel, égő falusi házakkal, totál káoszban, sikoltozások közepette, lent a Hortobágyon.
[mnky_ads id=”10551"]
Amikor a mi bonsai Napóleonunk odamenne a a döglött, és persze dakota lovához, megpödörné Kövér bajuszát, böffentene egyet, amolyan kolbászos fokhagymásat, bele a kamerába. Szotyoládét pökne hegyesen az ürge fúrta földre és felülne a lóra, a dögöltre, no, pláne dakotára és kipökné a szavakat, szájának szögletéből, falusiasan, mert ő az, vidéki.


– Gyí, teeee!

…és ott ülne a lovon, ami döglött és dakota, a kamera rohanvást távolodna tőle és ettől úgy nézne ki, mintha ő haladna, pedig nem!
[m[mnky_ads id=”10552"]r> Valójában semmi nem változna, csak a nap menne lefele az égről, vetve tűzpiros csíkokat, miközben felvillanna a felirat – “Magyarország jobban teljesít” – és mindenki tudná, hogy hazugság, mert Orbán nem vágtatna a lovon, csak úgy csinálna, mintha……de mindenki tapsolna felállva, mert ez Vajna mozi lenne, széles hálivudi effektekkel, művérrel, műhányással, széles vászonnal.

Ahogy pedig tágulna a kép ott lógnának mind, az alföldi betyárok, elföldelésre várva, az összes liberálbolseviknépnemzetáruló.

Közben pedig szólna a Demjén írta dal, Patakiattis szövegével, Ákos énekével, és lenne üveghíd, meg budai vár, várjon!

…és miközben tombolna a nép, az isten adta, zúgna a hajrá Fidesz, valahonnét elsülne egy puska, véget vetve mindennek és a hős a lovon lehanyatlana.

A döbbenet csendje ülne rá a mozira, az emberek kérdően néznék egymást, pop-corn se roppanna, mindenki a magányos döglött lovast, a hőst nézné, a magas szárú veszkó gumicsizmában, ahogy fekszik a nyeregben és már nem köpködi a szotyoládét.
[mnk[mnky_ads id=”10553"] VÉGE

(vendégszerző: Füzesy Alex)

Alkotmányos monarchiát!

Gábor György: Waterloo Napóleon végét jelentette, Hódmezővásárhely – sajnos – még nem jelenti Orbán végét

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét