Szelfizni várja a gyerekeket Brúnó kutya, a tűzoltó százados

Nógrád megyében, a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon szolgál Brúnó százados, az ország „leglustább tűzoltója”. Az ötéves labrador 2013 októberétől teljesíti szolgálati kötelezettségeit salgótarjáni állomáshelyén, s ez idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert mind a felnőttek, mind pedig elsősorban a gyerekek körében – olvasható a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság weboldalán.

Mint minden labradornak, Brúnónak is a vérében van a játékosság és az emberszeretet

Ezt minden adandó alkalommal kifejezi. A parancsnokságra gyakran érkeznek gyermekcsoportok, akik a laktanya, a tűzoltógépjárművek, a védőfelszerelések és a technikai eszközök megismerése mellett, előszeretettel játszanak Brúnó századossal.

A kutya népszerűségét „kihasználva”, a tűzoltó hivatás bemutatása és egyben a gyermekek tűzvédelmi ismereteinek fejlesztése, felelősségtudatra nevelése érdekében a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság „Szelfizz Brúnó századossal, a tűzoltókutyával!” című programot szervez. Ennek lényege, hogy óvodás és általános iskolás csoportokat várnak a salgótarjáni tűzoltók laktanyájába, ahol lehet fényképezkedni Brúnóval, körbejárni a laktanyát, közben pedig megismerni a tűzoltói hivatás izgalmas részleteit.

Az akció fontos eleme, hogy a látogatást követően, az óvodás és általános iskolai első osztályos gyermekek rajzban, az általános iskolai felsőbb tagozatos diákok pedig írásban visszaküldhetik a Brúnóval megélt élményt. Az az óvoda és az az általános iskola, ahonnan nyár végéig a legtöbb rajz és megírt történet érkezik, egyedülálló tűzoltóbemutatót nyer, emellett korosztálynak megfelelő tűzmegelőzési oktatást kap.

Brúnó és a tűzoltók várják a gyerekeket

A parancsnokság tökéletes osztálykirándulási helyszín is lehet a diákoknak. Nógrád megye természeti értékeinek feltérképezése mellett, jól beilleszthető a programba a nagyjából egy órás laktanya-látogatás, amelyről minden alkalommal fénykép készül és a program sikeréről időről időre beszámol az igazgatóság weboldalán. A programra előzetes bejelentkezés szükséges  ezen az e-mail címen. Kérik az érdeklődőket, hogy a levélben írják meg, hogy mikor és hányan szeretnének érkezni, valamint adják meg a kapcsolattartó telefonszámát, akivel a egyeztethetnek.

Fotók: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

(Forrás: 24.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük