Szélviharral indul a hét – Veszélyben a szívbetegek

Mára már csak egy simogató emlék  az alig több mint egy hete még dühős kánikula, aminek mindenki a végét várta. Nos vége lett, de hogy! Letámadott bennünket a vihar.

Viharos szél

Az éjszaka megérkezett a viharzóna, ami legalábbis ma délelőtt egészen biztosan kitart, és ez pontosan elég ahhoz, hogy rossz kedvűen induljon a hét, hiszen a szél és nyomában a letört ágak kidőlt fák házakat autókat rongáltak meg, tett tönkre. Mielőtt kinéz a ház elé a család kedvencére erősítse meg a lelkét, mert ki tudja milyen látvány fogadja.
NAGY TERÜLETEN VIHAROS SZÉL

Kora délelőttig az északnyugati, északi országrész mellett másutt is viharossá fokozódik az északnyugati szél. A legerősebb széllökések általában 60-70 km/h körül alakulnak majd, de főként a magasabban fekvő területeken 80-90 km/h-t meghaladó lökések is előfordulhatnak. Később az északkeleti megyékben gyorsan mérséklődik a légmozgás, míg máshol csak a nap második felétől csillapodik érzékelhetően a szél. Erősebb lökések legtovább a Győr-Szeged vonal széles sávjában lehetnek.

A délkelet felé mozgó csapadékzónában kora délelőttig egy-egy helyen még megdörrenhet az ég.

Orvosmeteorológia

Hideg fronthatás miatt nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Gyakoribb lehet a trombózis a fokozott véralvadási hajlam miatt. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Alig több mint egy hónapja írtuk! 

Hajnali vihar – Nem könnyű közlekedni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük