Szemerei Levente óriási egyéni csúccsal győzött Ljubljanában

Remekül sikerült Szemerei Levente számára vasárnapi félmaratonija Ljubljanában, ahol 64:08 perces idővel megnyerte a versenyt.

A Szekszárdi Sportközpont atlétája 31 másodpercet javított a február végén, Splitben elért egyéni csúcsán, ami 64:39 perc volt

„Nagyon biztató futás volt ez a számomra a decemberi valenciai maratonim előtt, ami a fő célom erre az évre. Ugyan a kilométer táblák ezúttal nem voltak pontosan elhelyezve, de az első öt kilométerem így is gyorsabb lett a tervezettnél. Ezután picit visszavettem, de 13-14 kilométerig még mindig a tervezettnél gyorsabb iramban haladtam, majd beálltam arra a 3:05 perc/km körüli tempóra, amit már végig tudtam tartani.

Egyszerre rajtoltunk a maratonistákkal, akik eredetileg 63:30-ra szerettek volna féltávhoz érni. Ez kedvezett is volna nekem, de tegnap az etiópok már ennél gyorsabb tempót kértek, így végül egyedül kellett futnom. Volt két nagyobb emelkedő 14-15 kilométer körül egy erdős-parkos részen, ami picit kapaszkodós volt, de az se volt annyira vészes.

A tervezettnél jobban alakul a felkészülésem Valenciára. A hosszú futásokat is jobb érzéssel és idővel fejezem be, mivel eddig betegség és kihagyás sem hátráltatott, ezért minden edzésem a tervek szerint meg tudom csinálni. Két hét múlva lesz még egy 32-33 kilométeres hosszú futásom versenytempóban, ott már látni fogjuk, hogy mire lehetek képes december 4-én” – mondta a fiatal magyar futó, aki Ljubljanában két másodperc híján négy perccel előzte meg a második helyen célba érő Domen Hafnert.

A 22 éves Szemerei Levente rövid időn belül már a második magyar tehetség, aki nemzetközi félmaratonit nyert külföldön. Két héttel ezelőtt a 21 esztendős Lomb Ádám 65:29-es új PB-vel diadalmaskodott Szófiában.

Forrás: atletika.hu