Sorting by

×

Szemetet étel helyett? Új szerződés a börtönlázadás megelőzésérért

Kirúgták a céget, amelye rohadt és ehetetlen  ételeket szállított a Mississippi állami börtönök és javítóintézetek fogvatartottjainak. Új szerződést írt alá az állam börtönfelügyelője.

“Próbaidős” etetés

Az állam március 1-jén új, hároméves szerződést kötött  a Merchants Foodservice céggel, amelynek célja az egész állam 15 börtönének, ifjúsági központjának, javítóintézetének és egyéb létesítményének az étkeztetése.  A szerződést Burl Cain, az egész állam börtönfelügyelője hitelesítette kézjegyével. Az aktussal  véget ért az  állam ötéves, sok millió dolláros sikertelen kapcsolata az Aramark céggel.

A CBS Newsnak küldött e-mailben az Aramark szóvivője elmondta, hogy a szerződést

“a szerződést az állam nem hosszabbította meg  mert  úgy döntött, hogy az étkezést házon belül oldja meg.”

Az illetékes minisztérium nem válaszolt a csatorna kérdéseire.

börtön

Marcy Croft ügyvéd  230 fogvatartottat képvisel

Az ügyvéd elmondása szerint  a fogvatartottak azt panaszolták, hogy az étel gyakran

“romlott, ócska, nyers vagy éppen túl, főzött, öntött vagy nem főtt, és az adagok is túl kicsik, Nem kérnek ötcsillagos étkezést”- mondta Croft. Csak ehető ételt,  amely életben tudja tartani őket – ez egy nagyon alapvető kérés.”

Tavaly a Croft pert indított a Büntetés-végrehajtási Minisztérium ellen, amelyben azt állította, hogy a fogvatartottaktól megvonják a megfelelő egészségügyi ellátást, szennyezett és romlott ételeket kapnak, nem biztonságosak a lakókörletek sem.  lakóhelyiségekben helyezték el őket

A perben Croft és jogi csapata elmondta, hogy a fogvatartottak szerint patkány, madár vagy rovar ürülékét is  találtak az ételekben.  Állításuk szerint egyesek káros következményektől  szenvedtek, egy fogvatartott napokig  hányt is “nyilvánvaló ételmérgezés” miatt.

Alighanem a pernek is köszönhető

A hét elején Reeves kormányzó  aláírta azt a jogszabályt, amely több fogvatartott számára biztosítja a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét. A július 1-jén hatályba lépő törvényt a büntető igazságszolgáltatás szószólói támogatták.

Jessica Jackson, a Reform Szövetség vezetője  “jelentős erőfeszítésnek” nevezte az aláírást, mert ezzel lehetőség nyílik az emberek ezreinek legalábbis feltételes szabadon bocsátására.

(CBS)

Kapcsolódó

 

börtön

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.