Szemétre való törvények, határozatok

Az Orbán-rezsim az első visszamenőleges hatályú törvényétől kezdve törvénytelen, azaz alkotmányellenes. Legutóbbi törvényei, szerdán majd elfogadott határozata azonban nem csupán a nézetem szerint máig hatályos köztársasági alkotmányba, hanem a társaság által megszavazott zalaptákolmányba is ütközik.

Jó ideje már a látszatra sem adnak.

Az ugye teljességgel kizárt, hogy például Gulyás Gergely ne volna tökéletesen tisztában egész „jogalkotásuk” abszurditásával – talán csak Németh Szilárd hiszi, hogy minden rendben van… Bár ha belegondolok, akad még néhány nagyon tökfejnek látszó „képviselő” a Fidesz-frakcióban – olyanok, akik papír nélkül kettőig sem tudnak számolni. Róluk nehéz eldönteni, hogy inkább bűnözők, vagy inkább debilek.

Nekik minden mindegy.

Az Orbán-rezsim szimbolikus „jogalkotásának” nem az európai szabályozás, a tiszta helyzet teremtése, a jogsértésektől való visszatartás a célja, hanem a bűnbakképzés: a megbélyegzés, a gyalázkodás, a megfélemlítés és a gyűlöletre uszítás. Olyan helyzetet teremt, amelyben a hatalom szinte bármilyen „intézkedése” „jogszerűnek” mondható. A „magyar kormány” már-már a Ku-Klux-Klan szintjére süllyedt:  tényleg csak az hiányzik, hogy a megbélyegzetteket szurokba, tollba forgatva kerítésre ültessék…

Az utóbbi idők terméséből válogattam: mindegyiket ocsmány hecckampány részeként fogadták el. A „törvény”, a „határozat” megvan vagy meglesz, de a hecckampány folytatódik…

1. Hajléktalanok

Október 15-étől elhurcolhatják azokat, akiket közterületen találnak. A rendőröknek menni fog, bár egy ideig biztosan több dolguk lesz, mint a kilakoltatásokban. Gondolom, nézni is fogják őket, néhányan tán még tiltakoznak is.

Nemigen tudok olyan számosabb embercsoportról, amelynek kevésbé volna érdekérvényesítő képessége, mint a hajléktalanoknak. Mondhatjuk, könnyű velük elbánni, bár az elzárás vagy a pénzbüntetés aligha fogja őket „jogkövetésre” sarkallni.

Hová fognak menni? Azt belátom, hogy látványnak sem kellemes, ahogy az aluljárókban stb. fekszenek. Közülük sokan ráadásul mosdatlanok, némelyek agresszívan viselkednek. Az igazság az, hogy alighanem a többségük iszik is, pedig arra nincs is Orbánéktól engedélyük.

Biztosan lesznek, akik önként vagy a kényszer hatására bemennek a hajléktalanszállókra. Bármit mond is a „kormány” – tudjuk, a Feje sohasem hazudik –, tudhatjuk, hogy embertelen körülmények, az aluljárókénál sokkal embertelenebbek alakul(hat)nak ki. Lesznek majd persze verekedések, netán gyilkosságok is. Oszt..?

És lesznek, akik inkább erdőbe, barlangba mennek. Nem találgatom, mi lehet velük…

   2.Gyülekezés

A még független sajtó napok óta azon élvezkedik, hogy a „törvény” szerint két ember közterületen való politizálása már gyülekezés, és az ilyet előre be kell jelenteni. Különösen akkor, ha elképzelhető, hogy harmadik személy csatlakozik hozzájuk…

Azt valahogy senki sem kérdezi meg, hogyan is történhet az a bizonyos bejelentés. Mert a feljelentés egyszerű eset…

Szóval: mikor és hogyan is kell valakinek elmennie a rendőrségre, bejelenteni, hogy (talán) politizálni fog..? Persze, ha rögtön valamely „esemény” után, első fölháborodásában, netán lelkesedésében teszi, akkor nem kell… De ha előre megfontolt szándékkal, ráadásul ismételten?

Én például szinte bárkivel megyek az utcán, előbb-utóbb politizálok. Hülyeség, de hát így nőttem föl.

Vajon így szól az a törvény, amelyet következetesen be akarnak tartatni? Nem inkább arról van szó, hogy a polgárok, különösen az ellenzéki gondolkodásúak a hatalom kedve szerint zargathatók legyenek?

No és piszkosul tiszteletben kell tartani a „kormány” politikusainak magánéletét is…

   3. „Stop Soros”

A Fidesz „képviselői” – a bűnszervezet bel- és kültagjai – folyamatosan fölháborodva emlegetik azokat, akik itthon vagy külföldön bírálják a „Stop Sorost”. Én meg elképedve töprengek azon, vajon van-e példa a kultúrállamok történetében arra, hogy bármilyen törvényt” a bűnbaknak megnevezett, a gyűlölet célpontjául fölkínált utálatos ember nevével emlegessenek, maguk a „törvény” alkotói is?! Személyre szabott „törvényalkotás” … Persze, a Soros elleni hecckampányra is csak fasiszta, náci, illetve bolsevik államokban volt precedens. Előzményei is – legalábbis olyan hosszúak és következetesek – csak nálunk vannak, a fideszes és széljobbos propagandában: gondoljunk bizonyos filozófusokra, zenészekre, újságírókra, színészekre, írókra stb.

A „Stop Soros” a legtipikusabb példája a hatalom szándékainak: velejéig aljas, utolsó rongy társaság magatartása ez. Nem tudok ennél hazugabb, álnokabb „törvényről”. És – ahogy a Fidesz ezt nagyjából 1994 óta egyre tudatosabban teszi – nyilvánvalóan az antiszemitáknak szól, akik értik és élvezik is a nótát. Ettől még a zérótoleráncsozás, Netanjahu és mások kedvére, zavartalanul üzemel…

A „törvénycsomag” üldözendővé teszi a humánus emberi magatartást, önföljelentésre kötelez. Adót vet ki azokra, akik azt teszik, ami normális helyen az állam dolga, vagy az állam dolga is. Ám aki „adóalanynak” vallja magát, nem lehet biztos abban, másnap nem indítanak-e ellene büntetőeljárást…

Lehet, hogy némely „arcátlan bíróság” – ha még lesz olyan – fölmenti a bevádoltat, de meghurcolni meg lehet.

   4. Az anti-Sargentini „határozat”

„Logikus” folyománya az EP határozatának, bár kíváncsi vagyok, mihez kezdene most a Fidesz, ha azt a jelentést elutasítják..?

Ím a benyújtott „határozati javaslat”.

Minden szava primitív és röhejes hazugság. De hát nem is a „széles közvéleménynek” szánták: legelvakultabb híveik olvassák csak, vagy még ők sem: elég lesz nekik, amit a fideszesektől hallanak róla. Szerdán – az ellenzék részvételével, asszisztenciájával? – „megtárgyalják”: nyilván új csúcsot állítanak föl az ellenzék és a Brüsszel-Strasbourg-Soros kozmopolita triumvirátus  (magára vessen, aki ebben is gyengén leplezett sunyi zsidózást vél fölismerni!) mocskolásában. Aztán megszavazzák, lesz majd hatalmas taps…

Őszintén szólva az ember csak áll és néz, hitetlenül: nem lehet igaz, ami nálunk történik…

De a halálbüntetést még a „kedvükért” sem állítanám vissza.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük