Szenegál két góllal nyert a házigazda ellen

A házigazda Katar 3-1-re kikapott Szenegáltól a labdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulójában, pénteken Dohában.

Az Afrika-kupa győztese kezdte jobban a mérkőzést, viszont az első 30 percben egyik csapat sem tudott eljutni komoly helyzetig

Majd az első félidő vége felé a házigazdák védője, Boualem Khoukhi hibázott a hazai kapu előtt, amit a Salernitana támadó, Boulaye Dia könyörtelenül kihasznált, és megszerezte a vezetést Szenegálnak.

A fordulás után hamar érkezett a második szenegáli találat, egy szögletet követően Famara Diédhiou fejelte kapuba a labdát.

A katari nyomás 78. percben hozta meg a gyümölcsét, Mohammed Muntari egy jobboldalról ívelt beadást fejelt védhetetlenül a hálóba, megszerezve az ázsiai csapat történetének első világbajnoki találatát. Sokáig nem örülhettek a hazaiak, az afrikai együttes gyorsan visszaállította a két gólos különbséget, miután Bamba Dieng egy visszagurítást bombázott a hálóba bealakítva a 3–1-es végeredményt.

FIFA labdarúgó világbajnokság

A csoport, 2. forduló:

Katar-Szenegál 1-3 (0-1)
Doha, al-Tumama Stadion, 41 797 néző, v.: Antonio Mateu
Gól: Muntari (78.), illetve Dia (41.), Diédhiou (48.), Dieng (84.)
Katar: Mesaal Barsam – Pedro Miguel (Mohammed Vaad, 83.), Iszmail Mohammad, Bualem Huhi, Abdelkarim Hasszan, Homam Ahmed – Hasszan Al-Hajdosz (Mohamed Muntari, 74.), Karim Budiaf (Abdulaziz Hatem, 69.), Asszim Madibo – Akram Afif, Almoez Ali.
Szenegál: Eduoard Mendy – Youssouf Sabaly, Kalidou Koulibaly, Ismail Jakobs, Abdou Diallo – Idrissa Gana Gueye, Nampalys Mendy (Pape Sarr, 78.) – Krepin Diatta (Pathé Ciss, 64.), Famara Diedhiou (Cheikh Dieng, 74.), Ismaila Sarr (Iliman Ndiaye, 74.) – Boulaye Dia.

Forrás: M4 Sport

Hollandia két góllal nyert Szenegál ellen