Szent-Iványi István: a két levitézlett „békeharcos”

Ahogyan ők beszélnek a békéről, az az agresszort segíti. Üres, tartalmatlan pacifizmusuk elfedi a felelősség kérdését, összemossa az agresszort az áldozattal és hallgat arról, hogy kinek mit kell tennie a béke érdekében. Ez aligha véletlen – írta Szent-Iványi István külpolitikai szakértő közösségi oldalán.

„Ha őszintén gondolnák ezeket a békeszólamokat,

akkor felszólítanák jó barátaikat, Putyint és Lavrovot, hogy haladéktalanul szüntessék be a harci cselekményeiket és haladéktalanul vonják vissza csapataikat Ukrajna törvényes határain túlra.

Akkor béke lesz, mert Ukrajna egészen bizonyosan nem támadja meg őket orosz földön. A két sunyi békeharcos erről egy szóval nem beszél, csak általában és tartalmatlanul a békéről sóhajtozik, miközben orosz rakéta tűz alatt áll Kijev és számos ukrán nagyváros, már utcai harcok folynak Harkivban és Ukrajna az élet-halál harcát vívja.

Ők még mindig üzletelni akarnak,

folytatni a mutyipolitizálást, akadályozni a hatékony fellépést az agresszorral szemben, ezért nem függesztik fel a Paks 2 engedélyeztetési eljárását, ezért nem zárják be az orosz kémbankot, ezért nem zárták le a légteret (pedig az utolsó két szövetséges, Lengyelország és Szlovénia is megtette ezt), ezért hagyják, hogy a közmédia az orosz kormánypropagandát sugározzon. Szijjártó mellén még mindig ott virít a legmagasabb orosz állami kitüntetés, amit persze megérdemelt, mert értékes szolgálatokat tett és láthatólag tesz is Putyin elnyomó rezsimének.

Azt hazudják, hogy ők semmit nem akadályoztak meg, de nem tudják megmagyarázni, hogy akkor miért kellett Morawieckinek bejelenteni Twitteren, hogy meggyőzte Orbánt és most már ő is egyetért azzal, hogy Oroszországot kizárják a SWIFT rendszerből. Morawiecki is fake news?

Mismásolás, sunyitás, alakoskodás, ezek a mi békeharcosaink. Szégyent hoznak Magyarországra, elárulják 1956 örökségét (persze nem most először).

Kapcsolódó

 

Szent-Iványi István: a két levitézlett "békeharcos"

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük