Szentesi Zöldi Beer Miklós püspöknek: “Még jó, hogy hamarosan nyugdíjba tetszik menni, Isten hírével. Itt az ideje”

Szentesi Zöldi Lászlót, a soha nem látott népszerűséget kapott, Fidesz-megmondóvá előléptetett újságírót felbőszítette, hogy létezik a még hivatalban lévők között olyan egyházi hierarchiatag, aki ki mer állni hite, elvei és meggyőződése mellett. Le is sújtott pennájával Beer püspökre!

Az üzenet, ami kihozta a megmondót a sodrából

Beer Miklós nem vett részt személyesen a vasárnapi tüntetésen, szavait Lukácsi Katalin tolmácsolta a tömegnek.Beer azt üzente, hogy

„minden polgárnak joga van tüntetni a neki nem tetsző törvények ellen és tiszteli azokat, akik a fagyban tüntetnek”.

A püspök – tolmácsolta Lukácsi – ugyanakkor elítélte az erőszakot: a rendőrök provokálását, a karácsonyfa és a szánkók felgyújtását.

“Tartsátok szem előtt önbecsüléseteket”

– írta a püspök, aki szerint az ilyen szélsőséges helyzetekben kell megőriznünk azt, ami megkülönböztet a többi élőlénytől.

“Békésen álljatok ki az igazatokért”.

Szentesi Zöldi Önről, ha tüntetett: Ha ez a csőcselék – annak politikai és utcai leágazása – hatalomra kerül, előbb-utóbb embereket ölnek meg

Több sem kellett Szentesi Zöldinek!

“JUDAS PRIEST

Ha jól értem, az egyház most éppen politizál. Úgy látszik, ma este szabad.

Beer Miklós üzenete a tüntetőkhöz:

“Ti azért vonultok ki az utcára, mert keserűség van bennetek, mert nem hallják meg a hangotokat” (…) “Ehhez minden polgárnak joga van, tisztelem azt az elszántságot, ami a hideg idő ellenére is erőt ad célotok teljesítésében”. ”

Nekem már csak egy kérdésem maradt. Ezt a kérdést mondjuk, már régebben feltettem egy cikkemben a püspök úrnak, választ akkor sem kaptam.

Drága püspök úr! Ha ilyen korszerű tetszik lenni, miért nincs tele a váci püspöki palota kb. huszonhárom szobája afgán, cigány és magyar szegényekkel? Hajléktalanokkal, nyomorultakkal, betegekkel? Vagy csak beszélünk emberségről, de az emberek már nem olyan kedvesek a püspöki mindennapokban?

Miklós püspök, ezt a levelet miért is kellett megírni? Miért is tetszik gazsulálni a karácsonyfagyújtogatóknak? Vagy hogy plasztikusabban fogalmazzak: miért félti a hideg időben az elszántakat, akiket én csak istentelen gazembereknek látok?

Még jó, hogy hamarosan nyugdíjba tetszik menni, Isten hírével. Itt az ideje. Aztán meg majd lesz valahogy. Én mondjuk, egyetlen békepap nevére sem emlékszem az ötvenes évekből. Ez azért intő jel az Ön életművére nézve.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük