Városi kurír
A napi fontos.

Szép! Kár, hogy nem igaz – Fake picture

Megint kevesebbek lettünk egy legendával

0 1 076

Évek óta terjed egy állítólag az űrből fotózott kép miszerint a NASA szilveszter éjjelén Európa fölött lefotózta a nagyvárosi tűzijátékokat. De ilyen kép nem létezik.

Fény ami nincs

Stefan Bossmann, aki rakétamérnök a Kansas State University-n elmondta, hogy az űrből nem is lehet lefotózni a tűzijátékokat, mert olyan alacsony légköri rétegben vannak, hogy az atmoszférán túl már láthatatlanok.

A megoldás, hogy ez egy olyan kreált fotómontázs amelyet a National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) készített. Ezen a képen az látható, hogyan változott Európa fényviszonya 1993 és 2003 között.

A vörös területek az újonnan kivilágított részek, míg a narancs és sárga részek azt mutatják, hogy ezeken a helyeken egyre nagyobb, erősebb fényerejű lett az éjszakai kivilágítás. A szürke területeken nem volt változás, míg kék és sötétebb részek az mutatják, ahol ebben az időszakban csökkent az éjszakai fényszennyezettség.

Ez is szilveszter

Szilveszteri babonák

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ