Az elmúlt pár nap dilis időjárása után mire számíthat szerdán? Jónak minősíthető hírrel szolgálhatunk: szerda estig a Kárpát-medence fölé többnyire száraz, kissé melegebb levegő áramlik, erősödik a nappali felmelegedés.


Szerda délelőtt….

illusztráció: met.hu

Az éjszaka képződő pára- és ködfoltok feloszlása után több órára kisüt a nap. Kevés fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

Szerda délután….

illusztráció: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos területeken kissé hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Szerda éjjel…

Kevés, szakadozott és többnyire áttetsző, a keleti térség fölött kissé vastagabb felhőzet várható. Csapadék nem hullik. Hajnalban a derült nyugati és északi területek hidegnek, a felhősebb, keleti, délkeleti térség kevésbé hűvösek ígérkezik.

Egész napra érvényes, hogy semmilyen fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A nyugodt időjárás hatására romló tendencia érvényesül a levegő minőségében. A reggeli és esti órákban a forgalmasabb helyeken a nitrogén-dioxid mennyisége az eü. határérték köré emelkedhet.

Legvalószínűbb folytatás….

  • Csütörtökön is folytatódik a nyugodt, jellemzően napos, délután kifejezetten meleg kora őszi időjárás. Délelőtt, a délkeleti térség fölé várható változó, szakadozott felhőzet. Továbbra is délkeleten valószínű a legmagasabb maximum hőmérséklet.
  • Pénteken a hajnali gyenge párásságtól eltekintve derült égbolt, szikrázó napsütés a legvalószínűbb. Kora délután nyáriasan meleg idő ígérkezik.
  • Hétvégén átmeneti, de erősebben felhős időszakok zavarják meg térben eltérő időszakokban a napsütést. Jelentős eső továbbra sem valószínű, de egy-egy futó zápor előfordulhat. Élénkülő északi szél mellett az évszakos átlag köré csökkenhet a hőmérséklet.
  • Jövő hét első napjaiban déli légmozgás, napsütés, melegedés ígérkezik, majd kedd éjszakára, szerdára körvonalazódik egy markánsabb hidegfront, kiterjedtebb csapadékmező érkezése.

Közlekedés meteorológia….

Szerdán, a hajnali és reggeli órákban közlekedők váratlan ködfoltokkal találkozhatnak. Ilyenkor néhány másodperc alatt jelentősen csökken a látástávolság, ami óvatlan vezetés esetén balesethez vezethet! A földutak még nehezen járhatóak, sárosak lehetnek. (eumet.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét